SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGElevi da, profesori ba

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Peste exact doua saptamani, clopotelul suna adunarea pentru zeci de mii de elevi si prescolari din judetul Sibiu. Parintii si elevii au inceput pregatirile, iar in ghiozdanul pentru noul an scolar se tot adauga rechizite. Nici in scoli nu e mai multa liniste, mai ales ca sunt destule institutii de invatamant care mai cauta cadre didactice. in acest sens, la sfarsitul saptamanii trecute, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu a organizat repartitii pe posturi, dar nu s-au gasit ocupanti pentru 492 de posturi.

Aproape 100 de posturi pentru invatatori

O cincime din posturile inca libere sunt cele pentru institutor/invatator, iar criza de cadre didatice pentru invatamantul primar se vede din faptul ca exista localitati care cauta nu unul sau doi invatatori, ci patru, adica pentru mai toate clasele primare. De exemplu, la scoala din Seica Mare sunt disponibile patru posturi, la fel si la Jina, iar la Bradeni, Malancrav si Valchid - cate trei posturi.

La repartizarile de pana acum, nu au fost cadre didactice dornice sa le ocupe, desi anual cateva zeci de elevi absolva studii pedagogice la Sibiu.

Cu o naveta de doua ore si jumatate Sibiu - Jina si alte doua ore si jumatate Jina - Sibiu, nici nu e de mirare ca unele locuri de munca nu sunt dorite de tineri. Sau ca sate precum Valchid nici nu prea pot intra in calcul, neexistand transport in comun.

Accesibile geografic sunt 30 de posturi de invatator pentru limba germana, acestea fiind disponibile in Agnita, Medias, Apoldu de Sus, Sibiu etc., dar cadrele didactice sunt mai greu de gasit: la concursul de ocupare a posturilor din acest an s-au inscris doar opt candidati. Cam aceeasi este situatia si pentru posturile de educatoare in limba germana: sunt in jur de 30 de posturi neocupate in prezent, iar examenul de ocupare a unui post pe acest segment a fost promovat de 11 candidati. Destule sunt si posturile de educatoare pentru limba romana disponibile inca: 40.

in ceea ce priveste celelalte materii, trebuie spus ca numarul posturilor disponibile e mult mai mic, iar normele sunt fragmentate. De exemplu sunt 17 posturi libere pentru disciplina Fizica, dar nici macar unul cu norma intreaga, asa ca pentru a strange o norma un profesor ar trebui sa faca naveta in vreo trei localitati. De asemenea, sunt disponibile 13 posturi pentru profesor de limba engleza si doar unul este cu norma intreaga. La Religie, situatia e si mai dificila, multe dintre posturile de cadru didactic pentru religie unitariana sau reformata, de exemplu, au alocate doar doua ore. (M. S.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 01 septembrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter