SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGElevii de la "I. L. Caragiale", daruind si primind o altfel de lectie in Scoala "Altfel"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

M-am gandit la utilitatea acestei saptamani cu mintea profesorului, a educatorului, dar si a parintelui. Cu un an in urma, elevii clasei mele vizitau un azil de batrani si isi ascundeau cu timiditate emotiile, cand oamenii ce aveau varsta bunicilor, le multumeau pentru darurile primite.

"Saptamana Altfel" din acest an a avut in program o activitate si un obiectiv asemanator - sa daruim, pentru a putea dobandi. Atentia noastra s-a indreptat de aceasta data spre copii. Spre altfel de copii, cei care, din motive multe si diferite, locuiesc intr-un centru de plasament, si nu intr-o familie.

Abordarea unui asemenea subiect la orele de dirigentie sau in discutiile cu elevii tai, iti pot oferi repere despre viziunea tinerilor de azi, asupra vietii. Dar ca sa inteleaga, de cele mai multe ori trebuie sa ii ajuti sa vada, sa traiasca si sa atinga viata unui copil ce spune altora "mama".

Ne-am hotarat sa-i vizitam pe copiii din Centrul de Plasament de la Orlat si am gasit aici o institutie ce ofera spatii de locuit noi si confortabile, cu un personal atent si atasat de copii.

Le-am spus elevilor mei din clasa a VII-a B faptul ca obiectivul nu consta intr-o simpla vizita protocolara, pentru ca urma sa-i intalnim pe cei mai mici membri ai centrului, copii intre trei si cinci ani, si astfel misiunea noastra trebuia sa aiba la baza buna dispozitie, zambetul si dorinta de joaca. Ştiam insa, din copilaria noastra, ca un copil asteapta venirea oaspetilor sau a parintilor, cu gandul la daruri. De cate ori, la varsta lor, nu iscodeam privirea parintilor cand veneau acasa, intrebandu-i: "Mi-ai adus ceva bun?".

Iar noi am avut ocazia sa daruim si "ceva bun" prin amabilitatea si darnicia directorului Emilia Golea, manager la SC Mainetti Romania S.R.L., care este si mama unui elev din clasa noastra.

intalnirea cu cei mici a fost coplesitoare: un elev de 13 ani, alaturi de un copil de 3 ani ce il privea cu dragoste si seninatate, incercand sa-si transmita unul altuia ce aveau mai bun. Pentru ca in acel moment, primitorul si daruitorul aveau un numitor comun - copilaria. S-au jucat impreuna, s-au imbratisat si au impartit speranta in ceva mai bun si mai altfel. Pentru cateva ore, elevii de la "I. L. Caragiale" au fost fratii mai mari si au inteles printr-o alta lumina valorile fundamentale ale familiei.

Poate ca aceasta experienta i-a ajutat sa stie mai mult, dar cu siguranta i-a invatat ce inseamna sa fii mai bun.Prof. Corina CIOCAN,

Consilier educativ


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter