SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGElevii Scolii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu colinda la Palatul Brukenthal

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Elevii cursului de canto popular ai ┼×colii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" Sibiu, impreuna cu reprezentantii Muzeului National Brukenthal ii invita pe sibieni sa participe la concertul de colinde traditionale din Transilvania, "Am plecat sa colindam". Evenimentul se va desfasura joi, 20 decembrie, de la ora 12, la Palatul Brukenthal si le este adresat tuturor celor care se afla la acea ora in salile muzeului. Alaturi de cursantii scolii, la concert vor participa si interpretele de muzica populara Alina Pinca si Mariana Anghel. "Este o bucurie pentru noi si ne dorim ca acest eveniment sa devina o traditie", a spus Alina Pinca, directorul ┼×colii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu, subliniind ca manifestarea, la care vor participa elevi ai scolii cu varste cuprinse intre 11 si 33 de ani, este o premiera pentru institutia pe care o reprezinta. Alina Pinca a mai precizat, totodata, ca in zilele urmatoare cursantii scolii vor colinda o serie de institutii, intre care si redactia ziarului Tribuna.Trei festivaluriColindul nu este singurul cadou pe care elevii ┼×colii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" l-au facut sibienilor pe parcursul acestui an, pentru ca iubitorii traditiilor au putut participa alaturi de cursantii institutiei la trei festivaluri, dintre care doua in premiera.

Primul dintre acestea a fost Festivalul Portilor Deschise, organizat pentru prima data, pentru ca in luna iunie sa vina randul Festivalului Obiceiuri si Traditii, care continua vechiul eveniment al scolii, Lada de Zestre. in aceasta vara, obiceiurile si traditiile au inflorit pe scena de pe lacul din Muzeul In Aer Liber din Dumbrava Sibiului, aducand bucuria in sufletul a peste o mie de spectatori.

Acestea nu au fost singurele manifestari care i-au adus pe elevii scolii pe scena, pentru ca in luna noiembrie ei au participat la Festivalul ┼×anselor Tale. "Acest festival da cu adevarat o sansa elevilor sa fie aproape de public", a mai spus Alina Pinca, precizand ca in cadrul manifestarii a fost organizat un concert la Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, loc in care clasa externa de la Rasinari a pregatit si o sezatoare.

Directorul institutiei a mai subliniat ca unul dintre cele mai cautate cursuri ale ┼×colii Populare de Arte si Meserii "Ilie Micu" din Sibiu este acela de canto popular, numarul elevilor dublandu-se in ultimul an. Alina Pinca a tinut sa precizeze ca institutia pe care o reprezinta este singura din judet care ofera (la Sibiu si Agnita) cursuri de canto popular, cursantilor din Sibiu adaugandu-li-se elevi din Alba si Valcea.

* Cursurile ┼×colii Populare de Arte si Meserii se vor relua in 3 ianuarie 2013, informatii suplimentare putand fi obtinute de pe pagina www.artesibiu.ro sau la numarul de telefon 0269.21.08.29.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter