SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGElevii sibieni invata stiinte exacte in stil Discovery

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

" ┼×coala Discovery " este genericul sub care Discovery Channel si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au lansat un proiect menit sa sustina educatia stiintifica in Romania. Concret, Discovery Channel difuzeaza zilnic programe educationale pe segmente precum chimie, matematica, fizica, biologie, ecologie etc., toate fiind menite sa-i ajute pe elevii din clasele V-XII sa inteleaga mai bine fenomenele stiintifice. ┼×i pentru ca si munca profesorilor sa fie mai usoara, de pe site-ul scoala.discovery.ro cadrele didactice pot descarca materiale suport, de la obiectivele fiecarei lectii la propuneri de activitati in clasa. in acest sens, Sibiul a gazduit la finalul saptamanii trecute un training in cadrul caruia 110 profesori din toata tara au fost instruiti cu privire la utilizarea acestor resurse new media la orele de curs.

Desi proiectul a fost lansat in urma cu aproximativ doua saptamani, initiatorii lui au deja parte de reactii foarte bune din partea cadrelor didactice: "Lumea este mult mai prinsa de proiect decat ne asteptam. Credeam ca va fi un interes care va creste treptat, dar am avem semnale foarte bune. Cred ca beneficiul principal al ┼×colii Discovery este faptul ca te ajuta sa intelegi lucrurile privindu-le in relatie cu viata reala ", spune Ada Roseti, director de programe la Discovery Networks.

Nu e televiziune prin cablu in scoala? Sa se vizioneze programele acasa...

110 scoli din tara au fost selectate pentru ca efectul acestui proiect sa poata fi monitorizat mai usor, iar dintre acestea fac parte si trei institutii de invatamant din judetul Sibiu: Colegiul National "Octavian Goga" si ┼×coala cu clasele I-VIII "Nicolae Iorga" din Sibiu si ┼×coala cu I-VIII "Hermann Oberth" din Medias.

De "┼×coala Discovery " poate beneficia insa orice institutie de invatamant. Cu conditia sa receptioneze postul de televiziune mentionat. Daca in institutiile de invatamant nu exista infrastructura necesara pentru receptionarea Discovery Channel, cadrele didactice si elevii pot urmari programele acasa si sa le discute apoi la scoala, a indemnat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, prezent la trainingul de la Sibiu. "Desigur ca fiecare scoala isi adapteaza mijlocul de utilizare a acestui program in functie de necesitatile si posibilitatile locale. Acest program poate fi vizualizat si acasa. Sunt mai multe modalitati in care acest program poate fi utilizat. Nu exista doar posibilitatea de a fi util in scoala, acest program poate fi utilizat si acasa, iar explicatiile aferente sa fie date in cadrul scolii ", a spus ministrul Funeriu.
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter