SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEnglezii acuza, CarmOlimp se scuza!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ziarul englez "The Sun " arata cu degetul Sibiul atunci cand vorbeste despre abatorul de la care ar fi plecat carnea de cal ce ar fi fost etichetata drept carne de vita. Motivul este simplu: ziarul englez confunda Sibiul cu Brasovul, unde exista abatorul CarmOlimp, de unde ar fi plecat carnea de cal spre export. in Sibiu exista insa doar un magazin de desfacere CarmOlimp. Şi patronii firmei acuzate se scuza si spun ca au exportat, intr-adevar, carne de cal, dar aceasta a fost etichetata ca atare. Mai mult, CarmOlimp a transmis luni ca actiunile din Franta reprezinta un atac fara precedent asupra industriei Romanes ti de profil.

"in tot decursul anului 2012, grupul CarmOlimp nu a livrat la export carne de vita, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum sa fie gresit etichetata. De asemenea, reprezentantii CarmOlimp considera cel putin rusinoasa incercarea Spanghero si Comigel de a da vina pe producatorii romani. Daca a plecat din Romania carne de cal, aceasta nu putea fi etichetata decat ca si carne de cal. Daca procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranta era prima zi din viata sa cand procesa carne ", se arata in comunicatul CarmOlimp.

Cantitati importante de carne de cal - pana la 100% - au fost descoperite in Marea Britanie in carne pentru friptura, apoi in lasagna si spaghete bolognese care ar fi trebuit sa contina vita. Carnea pentru friptura a fost furnizata de companii britanice si irlandeze, iar lasagna si spaghetele bolognese de c[tre compania franceza Comigel. Aceasta din urma s-a aprovizionat de la compania franceza Spanghero, care afirma ca a cumparat carne din Romania. Asociatiile profesionale romanesti din domeniul alimentar au respins insa aceste acuzatii, afirmand ca originea problemei nu este in Romania.Sibiul, exclus din scandalul carnii de calŞi reprezentantii DSVSA Sibiu infirma ceea ce scriu cei de la "The Sun ". " in judetul Sibiu nu sunt autorizate abatoare pentru sacrificarea cailor si nici nu se comercializeza carne sau preparate provenite de la aceasta specie ", spun reprezentantii DSVSA.

in judetul Sibiu, firma CarmOlimp detine un supermarket in cartierul 11 Iunie (Gara Mica, in spatiul fostului restaurant "Sibiul Nou"), un magazin de carne in Piata Cibin si un complex pentru ingrasarea porcilor la Vestem (care a fost repopulat recent).

Responsabilul de zona al firmei CarmOlimp Brasov ne-a declarat: "in magazinele din Sibiu nu am vandut niciodata carne de cal si nici de vita. Am avut la vanzare doar carne de curcan, de porc si de pui, pentru care putem demonstra cu documente originea si trasabilitatea fiecarui produs".

Se pare ca englezii s-au dovedit repetenti la geografie, confundand Brasovul cu Sibiul. Firma CarmOlimp are un abator "in centrul Romaniei, la Brasov, nu Sibiu". Acolo se abatorizeaza si cabaline, care au fost exportate in UE sub forma de carcasa sau componente, fiind etichetate drept carne de cal.

Acestia spun ca cei care importa carne de cal, etichetata ca atare, nu au cum s-o transforme in carne de vita pentru ca au impreuna aceeasi culoare rosiatica. in afara de cazul ca fac acest lucru in mod intentionat, inseland cu buna stiinta consumatorii despre continutul produselor lor finale.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 februarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter