SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEste oficial: Gazprom cumpara doua benzinarii din Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Consiliul Concurentei a anuntat astazi ca analizeaza operatiunea de preluare a doua benzinarii din judetul Sibiu si una din Arad, de catre NIS Petrol SRL, subsidiara a Gazprom. Turnul Sfatului a scris inca din luna noiembrie a anului trecut ca cel mai important lant de benzinarii sibiene – Euroil – negociaza vanzarea unei parti din statii catre Compania petroliera din Serbia, controlata de gigantul rus Gazprom. In plus, fostul ministrul al economiei, Ion Ariton, a avut si un proces la Sibiu dupa ce un ziar local a scris ca in perioada cat a fost ministru a facut lobby catre Gazprom pentru vanzarea unor benzinarii Euroil.

"Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a se realiza prin dobandirea controlului unic direct, de catre Nis Petrol S.R.L., asupra unor active reprezentand trei statii de distributie carburanti din judetele Arad (o statie) si Sibiu (doua statii). Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a intreprinderilor implicate in operatiunea de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doua intreprinderi implicate in operatiune care realizeaza, pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro`, se arata in comunicatul Consiliului Concurentei de astazi.

`Deocamdata nu este nimic sigur. Intr-adevar, sunt interesati. Dar va pot spune mai multe peste aproximativ o luna`, declara pentru Turnul Sfatului, Adrian Nicoara, asociat al SC Euroil SRL, in luna noiembrie a anului trecut.

Cat il priveste pe Ion Ariton, acesta a demarat in luna noiembrie a anului trecut, la Judecatoria Sibiu, un proces impotriva publicatiei Mesagerul de Sibiu. Ariton considera ca jurnalistii i-au afectat grav imaginea dupa ce au publicat un articol in care spuneau ca fostul ministru ar fi intervenit la compania Gazprom pentru ca rusii sa cumpere benzinariile Euroil, detinute de Dumitru Domnariu si Adrian Nicoara. Ariton a cerut daune de 100.000 de lei.

Sentinta Judecatoriei Sibiu a venit luna trecuta este defavorabila fostului ministru. `Respinge actiunea civila pentru restabilirea dreptului nepatrimonial sub forma reparatiei patrimoniale formulat […] de reclamantul Ion Ariton impotriva paratilor SC Mesagerul Press SRL Sibiu , Scutelnicu Ovidiu ( pseudonim Marginean Gheorghe). In baza art. 274 din CPC obliga reclamantul sa plateasca paratei SC Mesagerul Press SRL cheltuieli de judecata in cuantum de 2500 lei. In baza art. 274 din CPC obliga reclamantul sa plateasca paratului Scutelnicu Ovidiu (pseudonim Marginean Gheorghe) cheltuieli de judecata in cuantum de 2000 lei. Definitiva. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare`, a aratat Judecatoria Sibiu.

Nis Petrol S.R.L., o societate cu sediul in Romania, face parte din Naftna Industrija Srbije (NIS), care este membra a grupului Gazprom – Rusia. Divizia NIS desfasoara activitati si deruleaza proiecte de investitii in sectorul energetic (petrol si gaze) prin explorarea, productia, procesarea, vanzarea si distributia de produse petroliere.
de Dan Onescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 11 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter