SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Eu nu culeg din stele-ntelepciune"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Citesc intr-un ziar care se difuzeaza in Germania ca "angajatii din statele membre ale Uniunii Europene, care se imbolnavesc in timpul concediului de odihna, vor avea dreptul la o noua vacanta, cum a decis Curtea Europeana de Justitie". Daca afla romanii de chestia asta, vor fi tot intre un concediu medical si unul de odihna. n Nu stiu cine-i Nicolae Dabija, dar am aflat ca si-a "exprimat indignarea legata de transformarea zilei de 27 august din Ziua Independentei in Ziua Republicii Moldova, fiindca in Declaratia de Independenta, adoptata la 27 august 1991, se precizeaza ca limba vorbita in noul stat independent este limba romana, iar in Constitutie se fac referiri la limba moldoveneasca, diferenta fiind enorma si de netolerat". Asa-i pe la noi: cand n-ai de lucru, iti faci. Ma berbecilor, daca ne intelegem intre noi, ziceti-i si limba turca! (Necazul e ca nu prea ne intelegem!) n Georg Barth scrie ca in echipa de gimnastica a Germaniei se afla Andreas Toba, fiul romanului resitean Marius Toba, fost campion national si in echipa reprezentativa a Romaniei la JO. Sa fii tu sanatos, Gheorghe, cati romani s-au dat cu nemtii de-a lungul istoriei, nu numai sportivi. n in perioada 22 septembrie-8 octombrie, ca in fiecare an, la Munchen se desfasoara Festivalul berii, Oktoberfest, in timpul caruia nemtii, si nu numai ei, nu se trezesc din betie decat sa se pise (si uneori nici atunci!) in acest an, Primaria orasului bavarez a stabilit pretul unui "Mass" (litru) intre 9,10 si 9,50 euro. Cam scump pentru noi, care, la Frieda, platim Mass-ul cu doi euro si-un pic. n Recitesc cu incantare sonetele lui Shakespeare: "Eu nu culeg din stele-ntelepciune/si totusi sunt un fel de astrolog/dar nu prezic nici rele si nici bune/pricepere de Chronos nu-mi arog/Nu talcui soarta-n clipa care trece/n-arat cu degetul de-s ploi ori vant/nu stiu nici regilor cum le mai merge/desi cunosc al astrelor cuvant (...)" Cata deosebire fata de ce scriu poetii astazi! n Ia auziti: "Cum statea asa la masa din bucatarie/picior peste picior/cu camasa putin descheiata/de sub care se zarea umbra unui san culcat/prin storurile argintate/lumina cuprinzand sfios umbra catorva scaune/stralucind inoxul robinetului intors/cu fata de la vesela murdara (...)" Cica ar fi versuri de Vlad Preda. S-o creada el si cei care-l publica! n Analizand cartea lui Mateiu I. Caragiale "Craii de Curtea-Veche", Nicolae Manolescu zice: "Pasadia si Pantazi sunt oameni cu dare de mana, din vechi familii boieresti, iar adolescentii din vremea noastra n-au nici cea mai mica idee de ce inseamna originea nobiliara. Destrabalarea s-a democratizat si si-a pierdut caracterul privilegiat de clasa." Asa-i: multi tineri de azi nu stiu cum sa se distreze de-adevaratelea.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 08 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter