SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Euro-Meca-Form: experienta pozitiva pentru invatamantul tehnic

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Ajuns in cea de-a noua luna de implementare, proiectul „Parteneriat romano-german de formare a cadrelor didactice preuniversitare in domeniul mecatronicii. EURO-MECA-FORM " a obtinut multe aprecieri pozitive din partea persoanelor care au beneficiat de instruire in cadrul programului de formare dezvoltat. Proiectul este implementat de catre Universitatea din Pitesti in parteneriat cu S.C. Tera Impex S.R.L. din Sibiu si cu Institutul Tehnic Dr.-Ing. Paul Christiani GmbH & Co. KG din Germania si este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 1: "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere", Domeniul major de interventie 1.3: "Dezvoltarea resurselor umane in educatie si formare profesionala".

Desi se afla in competitie cu alte proiecte care propun cursuri de formare in domeniul mecatronicii, programul de formare dezvoltat de parteneriatul romano-german atrage foarte multi doritori tocmai datorita sesiunii de instruire transnationala. inca din primele luni de implementare, cand au fost contactati posibilii participanti, s-a constituitfoarte repede grupul tinta al proiectului, interesul aratat de cadrele didactice fiind materializat prin programarea de sesiuni de instruire pana in februarie 2012. in momentul de fata, au fost organizate cursuri de formare in tara pentru 240 de persoane - cadre didactice care predau disciplina meactronica in licee din regiunile Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Nord Vest iar in Germania, la sesiunea de formare organizata la sediul partenerului transnational, au participat 150 persoane. Pana la finalul proiectului (februarie 2012), au fost programate sesiuni de formare pentru 600 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar tehnic.

Succesul proiectului in atingerea obiectuivului propus, acela de a creste accesul la formarea de calitate pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar si de a dezvolta competentele profesionale in domeniul mecatronicii, prin programe de formare autorizate si mai ales, prin intermediul schimbului de experienta transnationala poate fi intrevazut si din declaratiilor profesorilor care au participat la cele doua sesiuni de instruire, nationala si transnationala din structura programului de formare: "Asa cum v-am obisnuit deja, la modul cel mai sincer, va trimit alese multumiri si felicitari pentru Programul Euro-Meca-Form. M-am intors zilele acestea din Germania, incantata de tot ceea ce am invatat acolo. Aveam habar de ce va fi, intrucat am lucrat in perioada 1995-1997 , la Ministerul Educatiei, in Programul Phare-VET 9405 , cu un expert neamt. Asadar, inca o data MULȚUMIRI si FELICITĂRI !! "(prof. Ing. Mariana Lulache, Grup Scolar Industrial Energetic Craiova).

"Speram ca pana la finalul proiectului, sa reusim sa dezvoltam competentele propuse prin acest program, sa oferim servicii de formare la standarde inalte si sa transferam cu succes experienta germana catre cadrele didactice interesate de imbunatatirea procesului de invatamant romanesc. Vom depune toate eforturile necesare pentru a ridica standardele in acest domeniu si a crea un mediu performant pentru viitorii specialisti din Romania ", a declarat dl. Danciu Gheorghe, managerul firmei Tera Impex din Sibiu.
Sursa:
Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 12 mai 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter