SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEutanasierea, pusa pe hartie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentantii Serviciului de Gestionare a Cainilor fara Stapan din Sibiu au pregatit un proiect de hotarare prin care sunt stabilite regulile pentru capturarea si eutanasierea maidanezilor din Sibiu si care va fi votat de consilierii locali in sedinta de joi.

Cainii fara stapan vor fi prinsi din oras si dusi in adapostul din Dealu Gusteritei unde vor ramane timp de 14 zile lucratoare. in acest interval, cainii pot fi adoptati, efectiv sau de la distanta.

"La intrarea in adapostul public, dupa examinarea medicala a cainilor, se va proceda la recuperarea cainilor clinic sanatosi, cainilor cu boli usor tratabile, neagresivi, fara diferente de sex, varsta, talie, precum si a cainilor cu regim special, care vor fi izolati de restul animalelor si adapostiti separat pentru a evita imbolnavirea sau agresarea lor prin contact cu alti caini", se arata in proiectul de hotarare.

Cainii bolnavi incurabil vor putea fi eutanasiati imediat.Variante de adoptieinainte de eutanasiere, animalele pot fi adoptate. Şi aici insa sunt stabilite reguli clare.

in primele sapte zile lucratoare, cainii pot fi revendicati de catre stapani, iar daca nu, pot fi adoptati in intervalul ramas pana la scurgerea celor 14 zile lucratoare.

Programul de lucru cu publicul al Adapostului pentru Caini din Dealu Gusteritei este de luni pana joi intre orele 8.00 si 16.00 si vineri intre 8.00 si 13.00.

"Persoana care adopta mai mult de doi caini si ii adaposteste intr-un bloc de locuinte, care apartine unei asociatii de proprietari, trebuie sa prezinte, la momentul adoptiei, acordul asociatiei de locatari", stabileste proiectul.

Cei care vor sa duca animalul acasa trebuie sa faca dovada ca pun la dispozitie un spatiu de minim 2,5 metri patrati pentru fiecare caine.De la distantaO alta varianta de adoptie este cea de la distanta. Oricine poate semna un contract de adoptie, chiar si electronic, fara sa vina la Adapost, si poate avea un caine ale carui cheltuieli sa le acopere lunar. 170 de lei este taxa pentru adoptia la distanta, plus cheltuielile ocazionate de tratamentul cainelui, daca acesta se imbolnaveste.

Din cele 48 de boxe care sunt in Dealu Gusteritei, maximum cinci vor fi puse la dispozitia cainilor adoptati la distanta.

"Pe perioada stationarii in adapostul public din Municipiul Sibiu, cainii fara stapan adoptati la distanta pot fi preluati oricand de catre adoptatori sau pot fi adoptati in conditiile prezentului regulament, cu acordul adoptatorului la distanta", se arata in proiectul de hotarare.Finalul"Cainii diagnosticati cu boli incurabile in urma examenului medical efectuat pot fi eutanasiati in conditiile prevazute de legislatia in vigoare. in acest sens, animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, in urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar de libera practica organizat in conditiile legii, in baza fisei de observatie, vor putea fi eutanasiate de indata", prevede regulamentul.

Restul cainilor vor fi eutanasiati dupa 14 zile lucratoare.

"Eutanasierea cainilor se face conform ghidului pentru eutanasierea animalelor, aprobat de catre Colegiul Medicilor Veterinari, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala", potrivit proiectului.Amenzi mariAcelasi proiect de hotarare prevede si sanctiunile.

impiedicarea prin orice mijloace de catre persoane fizice sau juridice a echipajelor mobile, in spatiu comunitar, de

a-si indeplini atributiile functionale, precum si agresarea personalului ce captureaza cainii fara adapost de diverse persoane se sanctioneaza cu amenda intre 1.000 si 2.000 lei.

Cei care abandoneaza sau elibereaza caini sau pui pe strada pot primi amenzi intre 2.500 si 3.000 lei.Hotararea care va fi votata joi mai are nevoie de un termen legal pana va intra efectiv in vigoare, termen in care ea trebuie comunicata Prefecturii si mai poate fi contestata daca este considerata ilegala.

Dupa ce va intra efectiv in practica, hingherii vor avea in vedere in special cainii bolnavi sau agresivi si in special pe cei din zonele scolilor, gradinitelor, parcurilor, spitalelor.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 26 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter