SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGExclusiv : terasele pot functiona pana la miezul noptii. Cluburile neizolate fonic, obligate sa inchida la 22.00. Noile acorduri de functionare, valabile 3 ani

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Terasele sezoniere din centrul Sibiului isi vor putea intretine clientii pana la miezul noptii, in cazul in care nu difuzeaza muzica. In caz contrar, daca difuzeaza muzica, sunt obligate sa inchida la ora 22.00. Cea mai mare modificare adusa de administratia locala in ceea ce priveste autorizarea serviciilor de piata din Sibiu este, insa, cea referitoare la cluburile, discotecile sau pub-urile din Sibiu: daca acestea nu sunt izolate fonic si deranjeaza potentialii vecini, atunci aceste localuri trebuie sa puna lacat incepand cu ora 22.00.

Aceste modificari propuse pentru normele legale au primit deja avizul primarului Sibiului, Klaus Johannis. Cel mai probabil, acestea vor intra in vigoare de la finele acestei luni, cand proiectul de hotarare va fi supus aprobarii consilierilor locali.

Program in functie de muzica

Pana acum, terasele din centrul Sibiului puteau functiona pana la ora 23.00. Noile propuneri pentru legislatia locala modifica modalitatea de avizare a functionarii acestor terase, dar si orarul de functionare. `Orarul de functionare va fi si in cazul constructiilor provizorii si teraselor amenajate pe terenul proprietate privata a agentilor economici: zilnic, intre orele 9.00 – 24.00, detinatorul terasei fiind obligat sa afiseze la loc vizibil acest document. Agentul economic trebuie sa asigure pastrarea ordinii si linistii publice in cadrul perimetrului locatiei in care isi desfasoara activitatea (constructie, constructie provizorie ori terasa)`, se arata in proiectul de modificare a legislatiei locale.

Acest proiect va da serioase batai de cap celor care detin cluburi sau alte localuri in care se asculta muzica, iar aceste localuri deranjeaza unii vecini. `In cazul in care agentul economic difuzeaza muzica pe terasa sau intr-o locatie neizolata fonic si care ar putea afecta linistea si ordinea publica, programul muzical se va intrerupe de la ora 22.00`. Practic, cluburi precum cel recent deschis in cladirea ridicata pe locul fostului Cinema Pacea va fi nevoit sa isi izoleze foarte bine incinta, altfel la ora 22.00 va trebui sa inchida.

Orar de functionare in functie de reclamatii

Aprobarea orarului de functionare este de compententa serviciului specializat din cadrul Primariei Sibiu, care va tine cont de specificul activitatii si al locului de desfasurare a acesteia. Daca dispozitiile privind linistea si ordinea publica vor fi incalcate in mod repetat, iar acest lucru va fi constatat de catre organele competente (Politia locala, in principiu), primarul Sibiului va avea dreptul sa modifice uniltateral orarul de functionare, se arata in – cel mai probabil – viitoarea legislatie locala.De remarcat ca, in vederea modificarii orarului de functionare, Serviciul de autorizare si control din cadrul Primariei va intocmi un referat la care va anexa toate reclamatiile primite, precum si sanctiunile aplicate de catre organele abilitate. `In cazul in care agentul economic va indeparta disconfortul tertilor prin activitatea desfasurata, se va putea reveni la orarul initial de functionare`, se arata in proiectul de modificare a legislatiei locale.

Acord de functionare prelungit de la un an la trei ani

Consilierii locali vor modifica procedura de obtinere a acordului de functionare a activitatii de comercializare a produselor si serviciilor de piata de catre persoanele fizice autorizate si persoanele juridice din municipiul Sibiu. Prin activitate comerciala se intelege orice act de comert, productie, prestari servicii si alimentatie publica.

Pana acum, acordul de functionare eliberat de Primaria Sibiu era valabil un an de zile. De luna viitoare, administratia Sibiului va elibera aceste acorduri pe o perioada de trei ani, daca termenele actelor existente la dosar permit acest lucru. Daca aceste unul din documentele necesare are termen de valabilitate mai mic de trei ani, acordul de functionare se elibereaza pe un singur an. `Acordul de functionare poate fi emis si pentru activitati sezoniere desfasurate in spatii improvizate (domeniul public, corturi, terase etc.) respectiv pentru perioade mai scurte de un an`, se mai arata in proiectul de normativ. Pentru a prelungi valabilitatea acestor acordurilor de functionare, agentii comerciali din Sibiu vor trebui sa depuna o serie de documente cu 30 de zile inaintea expirarii termenului de valabilitate a acordului de functionare. Pana acum, pentru prelungirea acordului de functionare, dosarele puteai fi depuse si in ziua in care acesta expira. 

Amenzi usturatoare

Legislatia locala actuala nu prevede amenzi explicite pentru cei care functioneaza in afara orarului aprobat de functionare sau fara ca acesta sa fie afisat. De luna viitoare, insa, autoritatile locale vor avea la indemana articol si alineat adoptat prin vot, pentru a amenda cu sume cuprinse intre 400 si 4000 de lei pe cei care se incadreaza la acest tip de contraventie.

Proprietarii de terase care vor depasi ora 22.00 cu muzica pornita sau proprietarii de cluburi neizolate fonic si care, astfel, deranjeaza, vor putea primi amenzi cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei.

In rest, amenzile deja existente in legislatia locala isi dubleaza valoarea. Pana acum, agentii economici care incep un exercitiu comercial fara acord de functionare puteau primi o amenda cuprinsa intre 200 si 1.000 de lei. De luna viitoare, amenzile se vor incadra intre un minim de 500 si un maxim de 2000 de lei.

 Intre 100 si 500 de lei este amenda actuala pentru agentii economici care functioneaza cu acordul de functionare a carui termen de valabilitate este depasite. Noile amenzi sunt cuprinse intre 400 si 1000 de lei
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter