SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGExcursii in Japonia si laptopuri pentru castigatorii SibLegis

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Elevii sibieni, de gimnaziu si de liceu, care participa la cea de-a doua editie a concursului SibLegis au sansa sa castige doua excursii de o saptamana in Japonia, doua laptopuri, bicilete sau costume traditionale romanesti.

Concursul de cultura generala privind legislatia locala, care este deschis elevilor de gimnaziu si liceu, va avea loc in data de 17 decembrie si este organizat de Serviciul Public de Politie Comunitara al Municipiului Sibiu in colaborare cu Asociatia Profesionala a Politistilor Comunitari din Municipiul Sibiu si Asociatia Proiect 1200.

Gheorghe Aldea, seful Politiei Comunitare Sibiu, spune ca se asteapta ca anul acesta sa fie si mai multi participanti, iar concursul este unul atractiv si datorita premiilor, dar si a faptului ca nu este unul greu, stufos, cu intrebari incuietoare.

Prima editie a fost organizata in 2009, ca proiect al platformei de parteneriat public-privat initiata de Serviciul Public de Politie Comunitara Sibiu, cu scopul de a impulsiona si promova spritul civic al tinerei generatii si al comunitatii in general prin proiecte educationale.

Concursul se adreseaza in exclusivitate tinerilor din clasele a VII-a si a VIII-a precum si elevilor de liceu. inscrierile se fac pana in 16 decembrie la ora 15:00, candidatii urmand a avea asupra lor carnetul de elev si/sau cartea de identitate;

Lavinia Alexe, coordonatorul proiectului, din cadrul Politiei Comunitare, spune ca acest fel de investitii, in educatia tinerilor, sunt cu atat mai binevenite cu cat in perioada de criza educatia este considerata o "Cenusareasa".

Va exista o singura proba alcatuita din rezolvarea unei grile cu informatii legislative si alcatuirea unui eseu pe o tema ce va fi anuntata in ziua concursului. Concursul va avea loc la sediul Serviciului Public de Politie Comunitara Sibiu din Bulevardul Victoriei, nr. 1-3, etajul 1, sala 100, iar cei interesati pot gasi bibliografia concursului si datele pentru pregatirea anterioara concursului la secretariatul unitatilor de invatamant, precum si la profesorii diriginti dar si pe site-ul Politiei Comunitare www.polcom.sibiu.ro.

Din bibliografie fac parte acte normative ce reglementeaza activitatea Politiei Comunitare Sibiu, precum si actele normative ce se refera la normele si regimul contraventiilor privind gospodarirea, pastrarea ordinii si linistii publice, comert si transport in municipiul Sibiu. Proiectul este avizat de Inspectoratul Judetean ┼×colar.

Gheorghe Aldea spune ca elevii care vor sa se pregateasca pentru concurs pot participa la anumite cursuri de pregatire care vor fi organizate de Politia Comunitara, in cadrul carora elevii se pot familiariza cu normele locale.

Premii si mentiuni

La finalul concursului se vor acorda doua premii I, cate unul pentru elevul de gimnaziu si unul pentru elevul de liceu, constand intr-o excursie de 7 zile in orasul Takayama din Japonia. Premiul este oferit de Moara Cibin in parteneriat cu Clubul Rotary, Banca Comerciala Carpatica si Asociatia Proiect 1200. Premiul doi va fi cate un laptop oferit de Industrial Software, iar premiul III- costum traditional romanesc, oferit de S.C. Rud Florian Reiger SRL si S.C. Floradi Prodcom SRL.

Elevii care vor primi mentiune se vor alege cu cate o bicicleta oferita de Asociatia Proiect 1200.

"Suntem convinsi ca viitorul nostru poate fi mai bun, viata noastra poate fi mai frumoasa daca promovam niste principii sociale sanatoase" - Elena Ciubotaru, Banca Comerciala Carpatica.

"Vrem sa investim, pe langa produsele noastre, si in tineri, in resursa umana" - Cosmin Geamanu, Boromir.

"Consideram ca responsabilitatea unei companii nu este doar doar de a obtine profit ci si de a castiga respectul comunitatii din care face parte" - Anda Suciu, Industrial Software.

Elevii care doresc sa se inscrie la concurs o pot face direct la sediul Politiei Comunitare Sibiu, B-dul Victoriei, Nr. 1-3, tel. 0269 208 970 sau pot trimite un mail de intentie la urmatoarea adresa de e-mail: lavinia.alexe@sibiu.ro;
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 03 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter