SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGExecutivul vrea sa-i ierte pe datornicii din industria de aparare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Executivul pregateste stergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de aparare, informeaza Mediafax. Sursa, care citeaza un document transmis de Ministerul Economiei, mentioneaza ca este vorba despre aproximativ un miliard lei, Guvernul folosind in acest sens o norma a Uniunii Europene care permite protejarea interesului militar national invocand ca executarea silita a bunurilor va afecta volumul capacitatilor de productie pentru aparare. Astfel, stergerea datoriilor avute de companiile din industria de aparare va fi privita ca o masura de redresare economico-financiara a acestora.

Lista companiilor din industria de aparare care se afla sub autoritatea Ministerului Economiei cuprinde: Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Brasov, ┼×antierul Naval Mangalia, IOR Bucuresti, Romaero, Uzina Mecanica Orastie, Constructii Aeronautice, care insumau pe 2009 datorii de 917,4 milioane lei, dupa cum arata datele aflate in evidenta Ministerului Finantelor.

Documentul transmis de Ministerul Economiei mai arata ca problema datoriilor adunate de operatorii economici din industria de aparare nu a putut fi solutionata pana acum, mai ales ca aceste companii nu dispun de surse de finantare pentru stingerea obligatiilor. Mai mult, acestea se afla in situatia in care organele fiscale le blocheaza conturile bancare, prin executarea silita a bunurilor acestora, de o importanta deosebita pentru desfasurarea activitatii, fiind afectat inventarul capacitatilor de productie pentru aparare.

Pe acest fond, Ministerul Economiei si cel al Finantelor vor analiza impreuna necesitatea scutirii de la plata obligatiilor fiscale a companiilor a caror situatie financiara poate fi pusa in dificultate de datoriile acumulate la bugetul statului. Analiza va mai lua in calcul si asigurarea indeplinirii procedurilor in domeniul ajutorului de stat, se mai arata in document. ┼×tergerea datoriilor are ca scop redresarea economico-financiara a acestor companii, in sprijinul acestei idei venind prevederile articolului 346 din Tratatul de instituire a Uniunii Europene. Articolul 346 spune ca orice stat membru poate lua masurile pe care le considera necesare pentru protejarea intereselor nationale care se refera la productia sau comertul cu armament, munitie si material de razboi.

Materialul mai subliniaza ca datoriile acestor companii provin din penalitati, in special, dar si din majorari de intarziere aferente datoriilor istorice. Mai mult fara influenta acestor datorii operatorii economici ar putea realiza profit din activitati de exploatare, companiile putand avea mai apoi "o relatie normala" cu institutiile financiare, putand deveni, totodata, atractive in cazul unei eventuale privatizari.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter