SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGExperiment pe drumurile Sibiului: garantie de cinci ani la lucrari

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In urma discutiilor cu BERD – principala banca-partener a Sibiului in lucrarile de reabilitare a drumurilor – Primaria intentioneaza sa ceara o garantie a lucrarilor mult mai lunga, fata de cei doi-trei ani solicitati pana acum constructorilor.

Primele astfel de lucrari vor viza reabilitarea strazilor Smardan si Luarea Bastiliei si sunt executate de SC Terra Construct SRL din Sibiu, in baza unui contract castigat prin licitatie in valoare de aproximativ 225.000 de euro. Durata lucrarilor specificata in contract este de sase luni, iar perioada de garantie solicitata este de patru ani.

`Incercam sa prelungim perioada de garantie. La initiativa BERD vrem sa ajungem la o garantie de cinci ani pentru astfel de lucrari. Este o faza experimentala, in momentul de fata, iar daca rezultatele sunt bune vom putea extinde experimentul`, a declarat primarul Klaus Johannis.

Pana acum, garantiile lucrarilor de reabilitare a strazilor din Sibiu era de doi ani (str. Kogalniceanu, de exemplu) sau de trei ani (str. Nicolae Iorga). Centura ocolitoare a Sibiului – care nu este o investitie a Primariei Sibiu, ci a Companiei nationale de drumuri – are un termen de garantie tot de 24 de luni. Lucrarile de plombare au un termen de garantie de sase luni.

Constructorii: garantia poate fi de cinci ani, dar numai pentru lucrari completeConstructorii de drumuri sunt, in principiu, de acord cu astfel de garantii prelungite. Dar care, potrivit lor, pot fi solicitate numai la lucrarile ample de reabilitare. `Evident, o astfel de lucrare cu o garantie de cinci ani este mai scumpa. Si merge doar in cazul lucrarilor in care strazile sunt refacute de la fundatie. In astfel de situatii, in care lucrarea e noua, constructorul are tot interesul de a face o lucrare de foarte buna calitate. In cazul unei lucrari cu un termen de garantie mai mic, constructorul este tentat sa faca rabat de la calitate`, spune Bogdan Partene, directorul de proiect pentru centura ocolitoare a Sibiului, sectiunea a doua, din partea Vectra Service SRL. Potrivit lui, atlfel este situatia in cazul unor lucrari de reabilitare mai superficiale. `Daca luam o reabilitare in care se frezeaza cativa centimetri de asfalt, apoi se astern alte cateva straturi, peste o fundatie sub care nimeni nu mai stie ce exista, riscul este mai mare. Sigur, constructorul va veni sa reabiliteze strada in perioada de garantie pe banii lui, dar poate gasi modalitatile prin care sa mai obtina niste fonduri de la administratie`, adauga Partene. Potrivit lui, majoritatea primariilor din tara solicita o garantie de doi ani la lucrarile de reabilitare a drumurilor.Lucrari din economiiContractul pentru cele doua strazi atribuit celor de la Terra Construct Sibiu va fi platit dintr-o economie de 480.000 de euro, pe care administratia Sibiului a inregistrat-o dintr-o serie de lucrari platite dintr-un imprumut mai vechi de la BERD.Pentru strada Smardan valoarea lucrarilor se ridica la 122.585,51 euro, iar pentru strada Luarea Bastiliei valoarea acestora este de 73.758,65 euro. Valoarea totala a contractului este de 225.764,68 euro (TVA inclus). Pe ambele strazi va fi reabilitata reteaua de apa, iar pe strada Luarea Bastiliei va fi reabilitata si canalizarea. De asemenea, constructorul va reface structura rutiera a drumurilor, informeaza reprezentantii Primariei.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 08 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 octombrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter