SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Fa ce zice, nu ce face popa!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nu stiu cine ne-a dat acest sfat, dar bine l-a ticluit, pentru ca, in zilele noastre, preotia a devenit, din ce in ce mai mult, o meserie, nu o vocatie. De ce isi indreapta pasii tinerii spre facultatile de teologie si spre institutele militare? Pentru ca, dupa absolvire, au asigurat "locul de munca" si un salariu (venit) care sa le permita un "trai decent". Scrie in Biblie: "Ce iese din om, aceea spurca pe om. Caci dinauntru, din inima oamenilor, ies planurile rele, adulterul, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele nerusinate, pizma, hula, trufia, usuratatea. Toate aceste rele ies dinauntru si spurca pe om" (Marcu 7,20-23).

Am scris de multe ori ca Mitropolia Ardealului - intre alte nepasari - nu se ingrijeste de Palatul si de parcul din jurul acestuia, monumente istorice, situate nu departe de centrul istoric al Sibiului. Nu ni s-a raspuns niciodata, sa stie sibienii ce are in proiect IPS Laurentiu. in aceasta primavara, "raspunsul" a venit: s-au trasat viitoarele sapaturi in parc (!) pentru ridicarea unui edificiu impunator, o cladire - vorba baladei Mesterului Manole - "mult mai luminoasa si mult mai frumoasa", botezata "Casa Arhiereasca", cu "piscina arhiereasca" si, probabil, cu restaurant in care sa se bea "vin arhieresc". Noi stim ca tot omul, cand se apuca sa-si faca o casa, are nevoie de un plan si de o autorizatie de constructie. Cand intra in discutie un monument istoric, conditiile sunt mult mai drastice, Legea Patrimoniului fiind cat se poate de explicita, solicitand implicarea activa a administratiei locale, Directiei judetene de Cultura, Comisiei zonale a monumentelor istorice. Se pare, insa, ca Biserica noastra ortodoxa a devenit un fel de stat in stat, pentru ea - ca si pentru altii care se cred infailibili - legile fiind facultative. Dreapta vietuire pe temeiul si in sanul dreptei credinte inseamna a deprinde adevarata evlavie sanatoasa si mantuitoare, inseamna o moralitate mai inalta, o constiinta fara pata. Pai, cum pot eu crede in predicile din biserica ale inaltilor prelati, cand in viata de zi cu zi si in societate se comporta diametral opus spuselor? (Nu mai pun la socoteala sumedenia de procese in care este implicata BOR, cea care ne indeamna la smerenie, la mila, la buna intelegere, la umilinta, la evlavie, la cucernicie, la iubire fata de aproapele nostru!)

Voi incheia cu vorbele Sfantului loan Gura de Aur: "Desertaciunea in cele exterioare e semnul cel mai vadit al saraciei dinauntru".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter