SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Fabini a cazut de pe trei, pe cinci

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele PLD, Theodor Stolojan va conduce lista de candidati pentru Parlamentul European. PLD a anuntat vineri, prin vocea presedintelui Theodor Stolojan lista cu cei 45 de candidati care vor participa la alegerile pentru Parlamentul European. Pe locul cinci in lista se afla fostul senator PNL, Hermann Fabini.

Desi initial despre Fabini se spune ca va fi al treilea pe listele PLD, in cele din urma, fostul senator a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a cincea. „Fabini va figura pe o pozitie eligibila, fiind probabil singurul sibian care va beneficia de o astfel de sansa. Va fi pe pozitia numarul trei sau patru ", spunea in primavara presedintele interimar al PLD Sibiu, Cornel Ştirbet. Acest lucru nu il afecteaza insa si pe candidat, care a declarat ca s-a pus la dispozitia partidului, desi asta inseamna pentru el un stres in plus. „Şi in 2000, cand am aceptat sa candidez pe lista PNL pentru Senat, am facut-o in urma rugamintilor domnului Horia Rusu. El mi-a spus ca trebuie sa fac ceva si pentru societate, ca ar fi o obligatie pentru comunitate. Şi acum sunt la dispozitia partidului, insa nu am o ambitie politica deosebita. Nu va fi o catastrofa daca nu reusesc sa intru ", a explicat Hermann Fabini.

Infrastrucutra si identitatea culturala transilvaneana

Fostul senator si-a propus ca in campania ce va veni sa deschida doua subiecte. " Am o prioritate legata de infrastrcutura rutiera. Sunt architect, insa si ca cetatean se pot observa anumite lucruri. Avem aceste probleme de 17 ani si nu le-am rezolvat nici acum. Ne limitam in promisiuni in cicluri politice de cate patru ani. Cred ca ar fi timpul sa depasim aceasta criza. O alta idée pe care voi marsa este identitatea culturala asa cum s-a reusit ea in Transilvania. Este un exemplu care poate fi copiat si in alte zone ", a mai spus Fabini. Pe aceasi lista, la pozitia 37 apare si deputatul PLD de Sibiu, Raluca Turcan.

I-au gresit numele

Pe lista oficiala a PLD prin care s-au trecut numele candidatilor, numele lui Hermann Fabini a aparut gresit, Hermann Arminiu Fabiani. Tot aici reiese ca Fabini s-a nascut la Brasov in 8 octombrie 1938 si este de profesie architect. „Nu am vazut lista, insa este posibil. Nu ma cheama nici Fabiani, nici Fabinni, cu doi n ", spune fostul senator. Senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa, candidatul PLD de pe locul 3 este nascut in Sibiu, spre deosebire de Hermann Fabini, sibianul care este de fapt nascut in Brasov.

Patru candidati din Sibiu

Pana in acest moment, au anuntat candidatii locali pentru europarlamentare PSD, PLD, PNL si PD. Acestia sunt Radu Podgoreanu (PSD), Herman Fabini (PLD), Dragos Dicu (PNL) si Ionut Hambasan (PD). in afara de PLD, celelalte partied nu au anuntat insa ordinea de pe liste.

Arhitectul Hermann Fabini, fostul arhitect sef al municipiului Medias, a fost ales senator PNL in legislatura 2000-2004. La incheierea mandatului a candidat pe listele PNL la Consiliul Local Sibiu. A fost insa nevoit sa renunte, la fel ca si Gheorghe Tuluc. Pentru listele de candidati PLD Sibiu a strans in aceasta primavara peste 4.000 de semnaturi.

Top 10, euro-candidatii PLD

Theodor Dumitru Stolojan Presedinte PLD
Oprea Dumitru Prof. Univ.
Popa Nicolae Vlad Senator
Funeriu Petru Daniel Vicepresedinte Comisie Prezidentiala
Fabini Hermann Armeniu Arhitect
Criste Mircea Profesor universitar
Barbu Ion Cercetator Ştiintific
Vatafu Teodor Catalin Diplomat
Pruteanu Vasile Deputat
Oros Calin Dinu Conferentiar universitar

„Fabini va figura pe o pozitie eligibila, fiind probabil singurul sibian care va beneficia de o astfel de sansa " Cornel Ştirbet
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 20 august 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter