SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFanii `Twilight` sunt atrasi de Sighisoara si Bran

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cetatea medievala a Sighisoarei si Castelul de la Bran au fost incluse intr-un Top 10 al celor mai populare destinatii turistice pentru iubitorii de vampiri. 

Editorii site-ului linternaute.com isi invita cititorii sa porneasca pe urmele, fictive sau nu, ale vampirilor celebri din Europa de Est, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Vampiri si mlastini - Legendele despre vampirii din orasul New Orleans, din statul american Louisiana, par a fi in acelasi timp reale, dar si fictive. De la cazul contelui de Saint-Germain, se pare ca in anii 1880, o serie de creaturi ciudate cu puteri divine si o longevitate iesita din comun a locuit in acest oras american de pe malul fluviului Mississippi. Aceasta legenda a fost intretinuta de scriitoarea Anne Rice, care a luat ca punct de plecare orasul New Orleans din secolul al XVIII-lea pentru a scrie o saga cu vampiri ce s-a bucurat de un mare succes - "Interviu cu un vampir" -, adaptata ulterior si pentru marele ecran. Multe situri turistice sunt in prezent asociate cu aceste creaturi ale noptii, in special in cartierul francez din New Orleans, in care domina rafinata arhitectura creola.

Sighisoara, orasul natal al lui Dracula - In Sighisoara, oras medieval din Transilvania, s-a nascut printul Valahiei din secolul al XV-lea supranumit "Draculea". Poreclit "Vlad Tepes" pentru ca avea reputatia de a fi deosebit de crud cu dusmanii sai, acest print roman s-a aflat la originea personajului legendar Dracula creat de scriitorul Bram Stoker. Din 1431 pana in 1436, tanarul Dracula a trait primii sai ani alaturi de tatal sau, Vlad Dracul, in centrul istoric al Sighisoarei, inscris in prezent in patrimoniul mondial UNESCO. Dominat de colina pe care se afla stravechea Cetate, vechiul oras a stiut sa-si pastreze aspectul de fortificatie medievala, reprezentand astazi un incantator ansamblu de arhitectura civila si militara din Evul Mediu.

Castelul lui Dracula din Romania - In secolul al XV-lea, printul Valahiei, cunoscut ca "Vlad Tepes" sau "Draculea", este luat prizonier de turci si inchis in turnul Castelului Bran, in inima Muntilor Carpati din Romania. Acest monument national din centrul Romaniei apartine familiei de Habsburg, insa poate fi vizitat de turisti. Acestia apreciaza mai ales "Sala Bram Stoker", in care este expusa istoria voievodului si printului Vlad Tepes, aflat la originea personajului Dracula. Vizitatorii pot sa incerce sa experimenteze ce a simtit Dracula cand a fost inchis in castel, daca decid sa petreaca noaptea in apartamentul amenajat in acel turn.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 07 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter