SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFantoma lui Marcel Iures la Sibiu

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Cu cateva zile inainte de Paste, intr-o discretie totala, regizorul Lucian Georgescu a filmat in Sibiu si Ocna Sibiului ultimele cadre din pelicula " Tatal Fantoma`, in care Marcel Iures detine rolul principal.

Au solicitat si primit autorizatie de la primaria Sibiu pentru mai multe locatii din oras. Cele mai cunoscute din acestea sunt Piata Mica, Podul Minciunilor si strada Mitropoliei. Cea mai mare parte a filmarilor s-au desfasurat pe timpul noptii. In planul pentru filmare a intrat si Ocna Sibiului. De fapt, regizorul Lucian Gerogescu a cautat spatii si locuri reprezentative pentru Transilvania, cea mai mare parte a actiunii din film desfasurandu-se in Transilvania.

Povestea filmului este povestea lui Robert Botto (Marcel Iures), profesor la Universitatea Stanford, care decide sa-si schimbe sensul vietii cautand aventura in Europa de Est. Trece pe la Viena, Budapesta si ajunge intr-un final in Transilvania si Bucovina. " Aici o intalneste pe Tanya - dispusa sa il sprijine in cautarile sale. Lumea pe care o descopera este o combinatie de straniu si romantic, povesti bizare din trecut si secrete intunecate de istorie. Robert Botto se indragosteste la propriu si la figurat de Lumea Veche`, se arata in synopsis-ul filmului.

Scenariul este scris de Lucian Georgescu, care si debuteaza cu aceasta ocazie in regie, si se bazeaza pe o poveste de Barry Gifford. Daca va pare cunoscut si nu stiti de unde sa-l luati ar trebui sa stiti ca Lucian Georgescu nu este strain de Sibiu. Georgescu este managing partener al Agentiei Gav Scholz and Friends, aceasi care in 2007 a castigat si s-a ocupat de imaginea Capitalei Culturale Europene. " Normal. Sibiu`, sloganul cu care Sibiul s-a promovat in lume in 2007 este si creatia lui.

" Tatal Fantoma` este primul film din Trilogia Fantomei o serie de road-movies care mai include " Amintirile casei-fantoma` si " Inapoi in Transilvania`. Actiunea tuturor filmelor se desfasoara in mare parte in Romania de astazi. Distributia " Tatalui Fantoma` include de Marcel Iures, si pe Mihaela Sarbu, Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Vitalie Bantas, Mirela Oprisor, Emilia Dobrin si Maria Teslaru. Filmul " Tatal fantoma` este produs de Generic Audiovizual si Von Vietinghoff Film Productions, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Programului Media al Uniunii Europene. Desi nu s-a stabilit inca o data exacta, premiera filmului se asteapa sa aiba loc spre finalul acestui an.

Succesul Cocosului decapitat

Ultimul mare film turnat si la Sibiu este " Cocosul decapitat` in regia lui Radu Gabrea. In ciuda faptului ca actiunea filmului se petrece la Fagaras, Radu Gabrea a filmat la Sibiu, Talmaciu, Medias si Agnita, iar premiera avut loc in fata a cateva mii de sibieni in cadrul Capitalei Culturale Europene.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 iulie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter