SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFara gaz in miezul iernii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

O decizie recenta a societatii E-ON Gaz a lasat mai multe familii din localitatea Calvaser fara gaz in plin sezon rece. Angajatii societatii au taiat gazul acelor familii care nu aveau proiectele intocmite pentru aparatele folosite pentru incalzire, respectiv sobele de tip convector. in aceste conditii, in plina iarna, sute de suflete din aceasta localitate ingheata in case, in cazul in care nu au avut bani pentru a-si cumpara lemne. Concret, angajatii societatii de distributie a gazelor au trecut la verificarea proiectelor de gaz la familiile din Calvaser. Nu au tinut cont de faptul ca oamenii au demarat deja proiectele pentru a intra in legalitate, astfel incat pana la taierea gazului la soba, convector, aragaz, cazan de baie sau alte aparate de incalzire nu a mai fost decat un pas. Oamenii sunt disperati, majoritatea afirmand ca nu se asteptau sa li se taie gazul in luna februarie. "Au venit saptamana trecuta, ne-au intrebat de proiecte, le-am aratat hartiile, dar nu au tinut cont de ele. Au oprit gazul la aragaz, la convectorul din camera, pentru ca nu era gata proiectul. Asta e. Acum am bagat niste lemne in soba, ca trebuie sa ne incalzim cumva. Mai bine veneau la vara, era altceva, dar acum ce sa facem? Am inteles ca trebuie sa dam vreo 16 milioane (1.600 de lei - n.red.) ca sa fie totul in ordine. Nu am banii astia, eu am 3 milioane de lei pensie ", ne-a spus o femeie din Calvaser. Unele cazuri sunt de-a dreptul disperate. Spre exemplu, exista o familie de varstnici, barbatul fiind paralizat la pat. "Şi noua ne-a oprit gazul, ca au zis ca nu e gata proiectul. il am pe barbatul meu paralizat, l-am mutat in bucatarie, ca doar nu il las in frig in camera. E paralizat si nu am cum sa il las in frig ", ne-a spus sotia acestuia.

Reprezentantii primariei din Şeica Mare, unde sunt arondati locuitorii satului Calvaser, au ramas uimiti cand au aflat de situatia familiilor respective. Primarul Nicolae Şusa ne-a spus ca trebuia identificata o solutie de compromis, care sa nu ii lase pe oameni fara gaze in plina iarna. "Unele dintre familiile respective reprezinta cazuri sociale grave, care chiar nu pot sa plateasca proiectul respectiv. Am inteles ca suma este destul de mare si poate reusim sa gasim o solutie sa facem o plata esalonata, pentru a iesi cumva din sezonul rece. Oricum, sistarea gazului in plina iarna nu este cea mai buna solutie ", ne-a spus Şusa.

Contactati de jurnalisti, reprezentantii E-ON Gaz sustin ca masura sistarea furnizarii gazelor naturale sau a sigilarii aparatelor de incalzire este una legala, deoarece familiile in cauza foloseau astfel de aparate neconforme cu legislatia in vigoare. "in urma efectuarii verificarilor periodice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, din localitatea Calvaser din judetul Sibiu au fost identificate si sigilate aparate de utilizare a gazelor naturale neconforme la mai multi consumatori de gaze naturale. in general, aceste aparate de utilizare erau puse in functiune in mod ilegal, (fara aprobarea si receptia din partea distribuitorului de gaze naturale) , precum si fara documentatia necesara conform legislatiei in vigoare, iar utilizarea aparatelor nu se facea in conditii de siguranta. Sistarea alimentarii cu gaze naturale, acolo unde sunt constatate neconformitati este o masura neplacuta dar aceasta este impusa de reglementarile in vigoare si este absolut necesara pentru prevenirea unor accidente care s-ar putea produce ca urmare a exploatarii necorespunzatoare a instalatiilor interioare de utilizare a gazelor naturale prin montarea unor instalatii improvizate sau utilizarea de aparate neconforme, montate improvizat si fara aprobari legale. Dorim sa mentionam inca o data faptul ca utilizarea unor aparate neconforme, montate improvizat si fara aprobari legale constituie un permanent pericol de producere a unor explozii si totodata cauza principala a aparitiei cazurilor de intoxicatii cu monoxid de carbon si asfixii ", se arata intr-un comunicat de presa al E-ON Gaz.
de Vasile Antipa


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 10 februarie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter