SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFarmaciile concureaza bisericile. Cate una la fiecare colt

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Daca in urma cu cativa ani nu se gaseau mai mult de trei-patru farmacii intr-un cartier, acum nu mergi zece pasi si o cruce verde iti flicare in ochi. Sunt zone in care gasesti si cate opt farmacii, unele chiar usa in usa.

In 2007, la Casa de Asigurari de Sanatate Sibiu erau intregistrate 104 farmacii, dar dupa ce anul in care Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana s-a incheiat, numarul lor a inceput sa creasca progresiv, cu aproximativ opt farmacii pe an. `In anul 2007 CAS Sibiu avea incheiate 104 contracte cu farmaciile care au indeplinit conditiile de functionare/autorizare si evaluare, potrivit legii, pentru eliberarea de medicamente asiguratilor sibieni potrivit Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate`, spune Lacramioara Bogdan, purtator de cuvant al CAS Sibiu. Numeroase farmacii mici au fost preluate de consortii mai mari. De exemplu, zona Mihai Viteazu este una foarte `bogata` in unitati farmaceutice. Pe bulevard se pot numara opt, iar unele desi se afla in vecinatatea altor farmacii, ale firmelor concurente, nu se plang de lipsa clientilor. `La farmacie intotdeauna intra cineva pe usa, de aceea majoritatea au program si sambata, cel putin pana la amiaza. Oamenii vin sa cumpere medicamente si uneori cosmetice, pentru ca oamenii se imbolnavesc si au nevoie de aceste produse, mai mult decat de haine sau de pantofi`, povesteste o farmacista care lucreaza in zona Mihai Viteazu. Chiar daca potrivit CAS Sibiu, in anul 2011 doar doua noi unitati farmaceutice au solicitat CAS Sibiu incheierea de contracte de furnizare de medicamente, numarul unitatilor a crescut cu 25% in ultimii patru ani. `CAS Sibiu se afla in relatie contractuala cu 137 farmacii din intreg judetul Sibiu, dintre care 71 de farmacii aflate in municipiul Sibiu, pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate asiguratilor, conform Legii nr.

95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii`, a mai adaugat Lacramioara Bogdan.

Se extind spre comune

In judetul Sibiu, la inceputul anului 2012 erau inregistrate 55 de farmacii in localitati, fara Sibiu si Medias. Dintre acestea aproximativ jumatate functioneaza in orase mici, iar celelalte in comune. `Avem farmacii in Cristian, Sadu, Arpasu de Jos, Rasinari, Boita, Sura Mare, Selimbar, Orlat, Seica Mare, Gura Raului, Poiana Sibiului, Sliminic si Turnu Rosu. Farmaciile apratin unor lanturi de farmacii ca Polisano, Catena (Metafarm, Panaceea, Omnia), Farmacom, Richter sau sunt independente`, a spus Angela Georgescu, reprezentanta Colegiului Farmacistilor, Filiala Sibiu. In mediul rural, de la an la an, creste numarul punctelor de lucru, ceea ce pentru sistemul social este benefic. Aceste puncte de lucru nu sunt farmacii propriu-zise, ci sucursale ale altor farmacii, in care programul de lucru este stabilit in acord cu cel al unitatii sanitare din localitate. Rolul lor este de a asigura asistenta cu medicamente a populatiei in localitatile rurale in care nu s-a infiintat inca o farmacie. Punctele de lucru isi inceteaza activitatea cand in localitatea respectiva se infiinteaza o farmacie, deoarece aceasta poate sa ofere o gama mai larga de servicii, pe o perioada mai extinsa. `Nici numarul punctelor de lucru nu este mic, iar in judet avem in Micasasa, Brateiu, Marsa, Laslea, Porumbacu de Jos, Cartiosoara, Poplaca, Axente Sever, Rusi, Rosia, Chirpar, Jina, Biertan si Tilisca`, mai spune Angela Georgescu.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter