SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFaurului deschide santierele din Orasul de Jos

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Strada Faurului este prima strada din Orasul de Jos care va intra in lucrari complexe de modernizare, finantate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU). Şantierul va presupune refacerea structurii rutiere si a imbracamintii carosabilului, reabilitarea trotuarelor si amenajarea de locuri de parcare, inlocuirea retelelor de apa si canalizare pluviala, imbunatatirea sistemului de iluminat public pe modelul celui din zona centrului istoric.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si Marius Sitar, directorul firmei Sinecon, cea care a castigat licitatia, au semnat ieri contractul de lucrari, care teoretic sunt prevazute sa dureze 18 luni, insa constructorul spune ca intentioneaza sa le finalizeze in luna noiembrie.

Contractul de finantare din fonduri structurale pentru acest proiect are o valoare de aproape dou[ milioane lei.

Circulatia in zona va fi ingreunata de aceste lucrari, iar reprezentantii municipalitatii spun ca soferii vor trebui sa evite zona.

Alaturi de modernizarea strazii Faurului, PIDU prevede si modernizarea strazilor Turnului, 9 Mai si Ocnei.Turnului, inca se liciteazaŞi lucrarile pe strada Turnului ar fi putut incepe, insa licitatia a fost anulata deoarece participantii nu au intrunit toate conditiile. Valoarea pentru Turnului si Piateta Targu Pestelui este de 7 milioane lei, bani cu care vor fi reabilitate strada, trotuarele, parcarile, o parte din reteaua de apa si canalizare pluviala, iar Piateta Targu Pestelui si Platforma Coroana se vor transforma in zone pietonale, amenajate ca spatii de odihna pentru localnici si trecatori. Intersectia strazii Turnului cu Piateta Targu Pestelui va fi remodelata si va include doua zone verzi unde se vor amplasa banci.

Şi modernizarea strazii Ocnei este prevazuta tot in PIDU, contractul cu ADR Centru a fost semnat si urmeaza licitatiile. Structura rutiera, imbracamintea carosabilului, locurile de parcare si trotuarele pe intreaga lungime a strazii vor fi refacute, dar si reteaua de apa, iar lucrarile sunt in valoare de 3,8 milioane lei.S-a semnat si proiectul pentru strada 9 MaiContractul de finantare pentru proiectul "Modernizare Strada 9 Mai " a fost semnat miercuri la ADR Centru, in Alba Iulia.

Valoarea totala a proiectului este de 7.284.266,86 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 5.457.546,56 lei, iar contributia municipiului Sibiu se ridica la 491.920,79 lei.

Va fi reabilitata structura carosabilului si a trotuarelor, vor fi amenajate locuri de parcare si zona de intersectie denumita Straja Dragonilor.

in cadrul proiectului sunt incluse si lucrari la retelele hidroedilitare: reteaua de distributie de apa, reteaua de transport de apa, reteaua de canalizare menajera (pe tronsonul dintre strada Ocnei si strada Targului) si reteaua de canalizare pluviala vor fi refacute de catre constructorul care urmeaza sa fie contractat prin procedura de achizitie publica.

Pentru reabilitarea completa a acestei strazi sunt prevazute si lucrari de reamenajare a iluminatului public. Sistemul de iluminare al strazii va fi schimbat, corpurile de iluminat urmand sa fie asezate pe stalpi metalici, de acelasi model cu cei din orasul istoric.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 18 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter