SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFaustul lui Purcarete ne-a hipnotizat

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Succes nebun la Edinburgh. Prezent pe una dintre cele mai importante scene ale lumii, la Fetivalul de la Edinburg, " Faustul " lui Silviu Purcarete a reusit sa uimeasca. Unul dintre criticii ziarului „The Observer " a vorbit despre productia sibiana in termenii mai mult decat elogiosi, numindu-l „cel mai grandios spectacol " vazut vreodata. 


intr-ocronic cu titlul „Mi-as vinde sufletul pentru a mai vedea o data acest spectacol" , cronicarul Euan Ferguson scrie in ziarul " The Observer " despre teama de a nu mai apuca sa vada vreodata un spectacol mai bun. Potrivit ziarului Cotidianul, cronicarul considera ca „Faust" este cel mai grandios spectacol pe care l-a vazut in viata sa. Acelasi cronicar marturiseste ca finalul l-a gasit macinat de o unica teama, aceea de a nu mai apuca sa mai vada vreodata un spectacol mai bun. „«Faust» (jucat la Lowland Hall, Ingliston) s-a lipit ca smoala fierbinte de pielea goala. Aceasta productie romaneasca ne-a hipnotizat si ne-a subjugat pe cei mai multi dintre noi, iar pe mine m-a lasat cu o tristete, usor perversa: s-ar putea sa nu mai vad niciodata in viata mea un spectacol de teatru mai mare (...) credeam ca vazusem si pana acum teatru, dar nu, de-abia acesta este teatrul adevarat" , scrie cronicarul britanic.

Potrivit aceleiasi surse, articolul trece in revista „tablourile" spectacolului, facand o lunga escala in noaptea valpurgica, evidentiind aparitiile spectaculoase ale aruncatorilor de flacari, ale femeilor care fac sex cu porci de plastic, ale rinocerilor si ale teatrului de carton ce trimite la grandioasele spectacole de la curtea lui Ludovic al XIV-lea, din gradinile de la Versailles.


Laude si pentru actorii sibieni


Cronica ii lauda cu generozitate pe Ilie Gheorghe (Faust) si mai ales pe Ofelia Popii (Mefistofel). Autorul articolului din „The Observer" remarca faptul ca, daca in spectacol exista un fel ciudat de „love story" , acesta este, in mod paradoxal, intre Faust si Mefisto. Jocul seductiei, al puterii, al supunerii sufletesti si sexuale nu se duce intre Faust si Margareta, ci intre muritor si drac. in final, cand pierde sufletul lui Faust, Mefisto sufera ca un amant inselat si parasit, e de parere Euan Ferguson.

Autorul incheie spunand ca editia 2009 a festivalusui ar fi fost un triumf chiar daca in program ar fi fost inclus doar „Faust" .


„Faust" , in regia lui Silviu Purcarete, a avut premiera in 2007 si a castigat doua premii UNITER: pentru cea mai buna scenografie, Helmut Sturmer, si pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal - Ofelia Popii.
 


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter