SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFermierii pot primi intre 1.500 si 40.000 de euro

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Masura 141 " Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta "

"Finantarea acordata pentru " Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta " are scopul de a asigura veniturile necesare in perioada de restructurare si transformare a fermelor de semisubzistenta, in exploatatii orientate catre piata, prin utilizarea durabila a factorilor de productie, imbunatatirea managementului prin diversificarea productiei agricole, precum si introducerea de tehnologii performante adaptate conditiilor locale. Ca urmare, implementarea masurii va duce la cresterea veniturilor acestor ferme, concomitent cu scaderea costurilor de productie" - afirma Mircea Teuceanu, director adjunct al OJPDRP Sibiu. Sprijinul public 100% nerambursabil se va acorda sub forma unei sume fixe anuale.

Sprijinul se acorda fermierilor care produc in principal produse pentru consum uman sau furaje. Aceia pot fi persoane fizice si persoane fizice autorizate, in varsta de pana la 62 de ani, care prezinta un plan de afaceri pentru restructurarea exploatatiei agricole. Dimensiunea exploataiei trebuie sa fie cuprinsa intre 2 si 8 UDE, sa fie inregistrat[ la APIA/DSVSA - animalele / Registrul Agricol, iar fermierul trebuie sa comercializeze o parte a productiei agricole.

Persoanele fizice neautorizate inca vor fi acceptate ca beneficiar potenial daca se angajeaza sa se autorizeze pana la data incheierii contractului de finantare. Sprijinul acordat ^n cadrul acestei masuri este de 1.500 de euro / an / ferma de semisubzistente. Sprijinul se acorda pentru o periada de maxim 5 ani pentru cereri aprobate inainte de 31 decembrie 2013. Banii pot fi folositi pentru cumpararea de animale/pamant/utilaje si pentru a creste cu 3 UDE exploatatia. in final, productia comercializata trebuie sa creasca cu 20%.

Proiectele pe Masura 141 se depun la Compartimentul de Dezvoltare Rurala Sibiu din cadrul Directiei pentru Agricultura a Judetului Sibiu, str. Somesului, nr. 49, tel: 0269-232613.Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieriSe refera la cresterea numarului de tineri agricultori sibieni care incep pentru prima oara o activitate agricola ca sefi de exploatatii. Sprijinul financiar prevazut in acest sens se acorda numai fermierilor care indeplinesc la momentul solicitarii sprijinului, urmatoarele condiii: au varsta intre 18 si 40 de ani si se instaleaza pentru prima data in exploatatiile agricole, in calitate de conducatori sau sefi ai exploataiei - inregistrata in nume propriu la APIA, DSVSA si Registrul Agricol; detin sau se angajeaza sa dobandeasca competente si calificari profesionale in raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare; sa prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei si sa fie membri ai unei familii de fermier, care au lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru in cadrul fermei (nu neaparat in ferma familiei de fermier) cu cel putin 12 luni ^naintea instalarii sale pe cont propriu.

Beneficiarii eligibili sunt persoana fizica care se angajeaza sa se autorizeze (inainte de incheierea contractului), persoana fizica autorizata si asociatul unic/ administratorul unic al unui SRL.

Nivelul minim de calificare

Tanarul solicitant trebuie sa fie: absolvent de liceu sau de scoala profesionala/scoala de arte si meserii in domeniul agricol, veterinar si economic cu profil agricol; absolvent de liceu sau scoala profesional[ care prezinta un certificat de calificare sau un certificat de absolvire a unui curs de formare de minim 150 de ore in domeniul agricol; absolvent de 10 clase cu certificat de absolvire a unui curs de formare de minim 150 de ore ^n domeniul agricol. O exploatatie agricola poate primi sprijin prin aceasta masura o singura data. 

Instalarea tinerilor fermieri

Directorul Teuceanu afirma ca aceasta masura vizeaza "activitatea de infiinare si/sau preluare in totalitate a fermei prin transfer de proprietate si/sau arenda/concesionare a unei exploatatii agricole intre 6-40 UDE - unitate de dimensiune economica- care produce in principal produse agricole vegetale si animale, materie prima pentru consumul uman si hrana animalelor pentru prima data in calitate de conducator (sef) de exploatatie". Mentionam ca valorea unei UDE este de 1.200 euro. Sprijinul de 100% nerambursabil pentru instalarea tinerilor fermieri va fi acordat sub forma de prima, in doua transe. Beneficiarul trebuie sa demonstreze la data ultimei verificari ca dimensiunea fermei este de peste 10 UDE si a crescut cu minim 4 UDE prin cumpararea de animale, teren agricol, utilaje agricole, de la data adoptarii deciziei individuale de acordare a sprijinului de instalare a tanarului fermier.

Important! Sprijinul pentru instalare este de 12.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE, iar peste aceasta dimensiune sprijinul pentru instalare poate creste cu 4.000 euro / 1 UDE, dar nu va putea depasi 40.000 euro/ exploatatie. Proiectele pe Masura 112 se depun la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Sibiu, str. Somesului, nr. 49, tel: 0269232613, ojpdrp.sibiu@apdrp.ro, www. apdrp.ro

Ambele masuri pot fi accesate numai anul acesta si anul viitor. OJPDRP Sibiu desfasoara in acesta luna o ampla campanie de promovare a acestor doua masuri in localitatile Sadu, Rau Sadului, Marpod, Dumbraveni, Orlat, Gura Raului, Poplaca, Rasinari etc.
de Ioan Vidrighin


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter