SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFestivalul Branzei si Tuicii de la Rasinari a cucerit europenii

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Bucur Bogdan duce imaginea marginenilor la Bruxelles

Primarul comunei Rasinari, Bucur Bogdan, este de felicitat in calitate de gazda, dar si de moderator la seminarul "Promovarea produselor traditionale din Marginimea Sibiului ", seminar organizat de Asociatia Crescatorilor de Ovine " Marginimea "din Sibiu, in parteneriat cu UCEER. Seminarul a fost util si a reunit personalitati de decizie politica si economica, de rang national si local, fermieri, academicieni, cercetatori care au discutat in mod responsabil referitor la politicile economice din zonele montane. in cadrul seminarului, materialul prezentat de UCEER , intitulat politicile de transhumanta in secolul al XXI-lea, a fost solicitat de reprezentantul Ministerului Agriculturii, un material care o sa fie tradus in franceza si engleza pentru a fi prezentat in sesiunile Parlamentului UE. Pentru a oferi un cadru mai mare de aderare, participantii au decis ca momentul de constituire a Forumului Montan Roman, filiala Sibiu - sectiunea Marginimea Sibiului, initiat de Union of European Experts Chambers Bruxelles - Romania, sa fie reprogamat.

Declaratii politice la unison

Evenimentul de la Rasinari a reunit pe Valea ┼×tezii cel mai mare numar de politicieni pe mp, vazut de localnici in ultimul timp. Problemele recesiunii economice, puterea economica si culturala din Marginime, dar si bazinul electoral influent au stran multe somitati in batatura ┼×tezii. Gheorghe Negoita-reprezentantul Ministerului Agriculturii, prefectul Constantin Trihenea, subprefectul Amalia Cindrea, vicepresedintele CJS- Ioan Banciu, parlamentarii Avram Craciun, Ion Ariton, Raluca Turcan, Ioan Cindrea, Mircea Silvestru Lup, Cornel ┼×tirbet, Valeriu Tabara, directori ai institutilor deconcentrate, primari din Marginime sunt parte din cei care au populat forumurile de dialog din cadrul festivalului. in ciuda divergentelor si a unor punctelor de vedere distincte mai toti au invocat necesitatea revigorarii economice pronind de la potentialul natural oferit de mediul montan.

" Bulzul al festivalului" si politia economica

Prepararea traditionalului " Bulz al festivalului ", produs oferit spre degustare, a strans la lucru producatori si organizatori. Lung de peste 18 metri, turistii au facut coada pentru o felie din deliciosul produs. Asociatia Turismul Sibian, de Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, de Consiliul Judetean Sibiu, dar si Consiliul Local Rasinari, Primaria comunei Rasinari si Caminul Cultural Rasinari au avut parte doar de cuvinte elogioase pentru acest eveniment si pentru bulz consumat intr-o clipita. Oaspetii europeni au ramas surprinsi de preparat, dar si de faptul ca romanii au intrat in cartea recodurilor cu acest produs. De aici a urmat vinul, tuica, micii afumati, carnea de berbec care au dat aroma traditionala. Cum in asemenea moment si comeciantii sunt multi Politia economica si-a facut simtita prezenta la eveniment. Problema cea mai mare fiind lipsa caselor de marcaj?


Joc, voie buna si ... picaturi de ploaie 

Ansamblul profesionist ,,Cindrelul Junii Sibiului ", formatia de dansuri a Primariei Orasului Cisnadie, formatia de dansuri si joc a Caminului Cultural din Rasinari, solistele Teodora Ciocanea si renumita artista Nineta Popa, Gigi Nistor si formatia artistica din comuna Rau Sadului, formatia artistica a Caminului Cultural din Vaideeni, Doinita si Ioan Simbotin impreuna cu formatia, Gabriela Tuta si Ilie Medrea, Adriana Antoni, Sergiu Vidalian Vaida si Nanasii, Adina Rosca, Cornelia Radocea si formatia artistica " Calusarii " a Caminului Cultural din Rasinari au oferit cea mai larga paleta cultural folclorica pe care o putea imagina cineva. Daca mai adaugam la imagine focul de tabara ridicat chiar si dupa ploaia torentiala de ieri, avem cadrul general a celui mai reusit eveniment organizat in acest an pe raza judetului Sibiu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter