SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFilarmonica Sibiu, sonorizare mai buna

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Stagiunea de concerte 2013-2014 a Filarmonicii de Stat Sibiu debuteaza joi, la Sala Thalia, cu un concert care va avea o acustica mult imbunatatita, dupa ce sala de spactacole a avut parte de o serie de lucrari finantate de Consiliul Judetean Sibiu.

Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean si Ioan Bojin, directorul Filarmonicii, au vorbit ieri despre aceste noutati, intr-o conferinta de presa.

Stagiunea se deschide cu o haina noua. Este vorba despre scena reamenajata si care noi speram ca va

aduce un plus de calitate actului cultural, concertelor simfonice care au loc aici. Cred ca profesionistii de la Filarmonica de Stat din Sibiu meritau acest lucru, a spus Ioan Cindrea.

Chiar pe scena au fost amenajate locuri pentru spectatori, iar astfel sporeste capacitatea salii, de la 432 locuri, la 482 locuri.

Reprezentantii Filarmonicii spun ca aceasta realizare a impus un debut mai festiv al stagiunii, o replica a inaugurarii Salii Thalia din anul 2004. Programul concertului de deschidere a stagiunii va cuprinde, astfel, Simfonia a IX-a de Beethoven, cu celebra "Oda a bucuriei ", avand invitati de seama: la pupitrul orchestrei simfonice, dirijorul olandez Theo Wolters - prim-dirijor invitat al filarmonicii, solisti ai Operelor Nationale Bucuresti, Cluj si Timisoara (Silvia Sorina Munteanu, Diana Ardelean, Cristian Mogosan, Marius Bolos) si corul Filarmonicii "Transilvania " Cluj-Napoca. Primul trimestru al celei de-a 65-a stagiuni a Filarmonicii de Stat Sibiu va avea ca invitati, printre altii, pe dirijorii Theo Wolters (Olanda), François Robert Girolami (Franta), Martin Peschik (Cehia), Walter Hilgers (Germania), Ilarion Ionescu-Galati, Gabriel Bebeselea, Radu Popa, Constantin Adrian Grigore, Iulian Rusu (Romania) si solistii Alexei Nabioulin, Dmitri Masleev (Rusia), Olivier de Spiegeleir (Belgia), Florin Croitoru, Florin Ionescu-Galati, Razvan Dragnea, Cristian Florea, Nicolae Mihaila (Romania).

in cadrul manifestarilor de stagiune sunt incluse Concertul dedicat Zilei Nationale a Romaniei - cu program preponderent de muzica romaneasca - si Concertul de Craciun - cu un program adecvat acestei sarbatori.Zeci de concerte, sute de artisti"in ce priveste programele pentru intreaga stagiune 2013-2014, acestea reflecta deschiderea institutiei spre promovarea primelor auditii de muzica romaneasca contemporana (prin lucrari precum Hecatomba de Dan Dediu), sau a capodoperelor marilor nostri compozitori (spre ex. Suitele pentru orchestra de George Enescu sau Divertisment rustic de Sabin Dragoi), ca si spre valorificarea lucrarilor unor compozitori aniversati, precum Wagner sau Verdi (de la nasterea carora se implinesc 200 de ani). Pe de alta parte, se mentine politica institutiei de incurajare a tinerilor dirijori sau solisti, inscriindu-se, aici, noua calitate de dirijor invitat principal atribuita lui Gabriel Bebeselea, unul din cei mai promitatori tineri dirijori din Romania de la ora actuala", explica organizatorii.

in noua stagiune se vor mentine si dezvolta parteneriatele incheiate cu operatorii culturali din Romania si din strainatate (jmEvents Bucuresti, Elite Art Club Unesco, ArtCor Viena, Siebenburgisch-Sächsische Stiftung Munchen), impreuna cu care se realizeaza proiectele artistice cu caracter international.

Finala Concursului International "Jeunesses Musicales ", sectiunea flaut, va avea loc la Sibiu, in mai 2014. De asemenea, urmeaza noile editii ale Concursurilor de canto - "Vox Artis " - si de pian - "Carl Filtsch ". in ce priveste proiectul "Concerte estivale - Zilele muzicale Romano-Americane ", acesta va fi amplificat cu doua concerte Open-Air in Piata Mare, in loc de unul singur ca si pana acum. La fel, Festivalul International al Artei Lirice castiga amploare an de an, prin promovarea artistilor lirici si a repertoriilor de referinta din creatia lirico-dramatica.

Filarmonica de Stat Sibiu va acorda si in aceasta stagiune o atentie speciala prestatiilor artistice din cadrul proiectului Zilele culturale ale Judetului Sibiu, prin implicarea plenara a formatiilor camerale ale institutiei.

Concertele de educatie muzicala adresate elevilor tuturor scolilor din Sibiu si din imprejurimi se vor multiplica in cadrul derularii programului educational "Şcoala altfel ". Se estimeaza participarea unui num[r de 5000 de elevi si tineri la aceste concerte.

Biletele si abonamentele pentru concertele din cadrul stagiunii se pot procura de la Casa de bilete aflata la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), de luni pana joi intre orele 12:00-16:00. Pretul unui bilet este de 16 lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Stagiunea 2013 - 2014 (octombrie 2013-iunie 2014) va cuprinde aproximativ 40 de concerte simfonice, 30 de recitaluri camerale, 15 concerte educative, trei concerte vocal-simfonice si trei spectacole de opera, la care sunt invitati aproximativ 800 de artisti si la care vor participa aproximativ 22.000 de spectatori platitori si un total de 30.000 de beneficiari.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter