SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFilmul lui Purcarete, cu Constantin Chiriac si Ofelia Popii, ruleaza la Balanta

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Lung - metrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge si la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, in perioada 27 aprilie - 3 mai, la Hala Balanta. Proiectiile vor incepe la ora 21:00, in sala de spectacol unde au loc de obicei reprezentatiile pentru mega - productia 'Faust'.

Filmul 'Undeva la Palilula', in regia lui Silviu Purcarete este un proiect grandios care reuneste importante nume din lumea teatrului si filmului romanesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer si Dragos Buhagiar, costumele de Lia Mantoc, iar muzica de Vasile Sirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silisteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu. Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Ofelia Popii, Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe si Ioana Craciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj - Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare 'Fateless', in regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), si 'Mansfeld' de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul il va putea revedea intr-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului National 'Radu Stanca' si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (25 mai - 3 iunie 2012), ramas in memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nila din filmul 'Morometii' de Stere Gulea. Horatiu Malaele si Marius Manole intregesc o distributie care numara peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcarete a colaborat in ultimii ani in Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca si Iasi.

'Undeva la Palilula' spune povestea lui Serafim, un tanar doctor, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia sa, sa-i apartina. Palilula este un orasel pierdut undeva pe Harta tarii. Acolo, nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu adevarat. In spital, bolnavii sunt perfect sanatosi, iar una dintre distractiile lor preferate este sa asiste la disectiile de la morga. Restul populatiei e imbecila si fermecatoare, izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Schimbarile de regimuri politice, mortile, incendiile si inundatiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu ii perturba. Alternativ agitati si puturosi, fericiti si melancolici, sunt mereu acolo, impreuna, in centrul lumii, pe terasa cu oleandri, la spital si la hotelul Boema.

Incepand cu aceasta luna publicul poate face cunostinta cu locuitorii din Palilula prin intermediul site-ului www.undevalapalilula.ro. In fiecare zi, pana pe 20 aprilie cand filmul va avea premiera la Bucuresti pe marele ecran, va invitam sa descoperiti care sunt personajele in jurul carora a fost construita povestea filmului 'Undeva la Palilula'.Accesul publicului la proiectia filmului se face pe baza biletelor puse in vanzare la Agentia Teatrala din Bd. Nicolae Balcescu nr. 17 si online pe www.tnrs.ro. Pretul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Acest eveniment este prezentat de Transilvania Film si Teatrul National 'Radu Stanca' Sibiu. 'Undeva la Palilula' este o productie Libra Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat la nivel international, castigand in 2005 premiul 'Balkan Fund' al Festivalului de Film de la Salonic.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 09 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter