SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFinal de nota 10, la "Cantecele Muntilor"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Mai pe ploaie, mai pe nori, FestivaluluI International de Folclor "Cantecelor Muntilor" si-a luat ramas bun de la Sibiu pentru un an. Duminica, pe la ora 19, Piata Mare a inceput sa forfoteasca in ritmurile muzicii, dansului si al multimilor ce incepeau sa aglomereze spatiul. E drept ca dupa rafalele puternice de ploaie ce au "condimentat" nedorit ultima seara de festival, lumea s-a mai rarit, dar au fost destui cei care au preferat sa deschida umbrele si sa imbrace pelerine pentru a urmari un altfel de spectacol. Efortul a meritat pentru ca greci, polonezi si israelieni ne-au aratat ca obiceiul "barbieritul mirelui" si cel al caiutilor le sunt familiare.

Membrii Ansamblului israelian "Dawi El Anadil " au deschis seara cu un dans de nunta, vechi de o mie de ani, din cultura beduinilor. Au dansat asemenea razboinicilor, pregatindu-si confratele pentru viata de om casatorit, iar din ritual nu a lipsit nici un obicei specific si romanilor: barbieritul mirelui. Flirt, jovialitate, eleganta - au fost notele dominante ale dansurilor Polonez, Mazur si Oberek cu care ne-au fermecat polonezii. Surpriza evolutiei lor a fost, fara indoiala, calutul: nu a fost vorba de obiceiul romanesc de iarna, ci de transpunerea in dans a unei legende prin care poporul polonez vorbeste despre asediile otomanilor. Nici ansamblul cipriot Achna Forest nu a stat rau la capitolul surprize si a smuls ropote de apluaze prin abilitatea de a dansa cu un turn de pahare pe cap.

Spectacolul de final al festivalului a fost completat de muzica si jocuri romanesti, in compania Ansamblurilor "Trandafir de la Moldova" si "Ardealul", al interpretilor de muzica populara: Veta Biris, Mariana Anghel si Marcel Parau.

15 ore de spectacol in aer liber

Cea de-a XXXV-a editie a Festivalului International de Folclor "Cantecele Muntilor" s-a desfasurat in 21-26 iulie, la Sibiu, si a reunit 14 ansambluri din cinci tari. Cele mai mari evenimente din festival - o parada a portului popular si trei spectacole folclorice - s-au desfasurat in aer liber, in centrul istoric al Sibiului, si au totalizat 15 ore. Evenimentele in aer liber au fost urmarite de mii de sibieni, cel mai mare numar de spectatori inregistrandu-se vineri seara, la spectacolul "Junii Sibiului si invitatii lor ", transmis in direct de televiziunea Favorit.

"Multumim Consiliului Judetean Sibiu, Primariei Sibiu, prin Casa de Cultura a Muncipiului Sibiu, si Cercului Militar Sibiu pentru sprijinul acordat si la aceasta editie a festivalului. De asemenea, multumirile noastre se indreapta catre Hotelul Ramada, SC Unimat SRL, Electro-con, Universitatea "Lucian Blaga ", Trans Europa, Restaurant Angel`s, Restaurant Continental Forum, Restaurant Gothic, Restaurant Cercul Militar. Cu sprijinul lor am reusit sa realizam adevarate sarbatori ale traditiilor, iar publicul sibian si iubitorii de folclor din intreaga tara au avut ocazia sa cunoasca aspecte ale culturii populare, ale muzicii si dansului traditional international. Ca de fiecare data, sibienii au dovedit ca iubesc traditiile, ca iubesc Junii Sibiului si le multumim ca au fost alaturi de noi in numar atat de mare ", spune Silvia Macrea, director festival.

in cadrul festivalului s-au desfasurat, de asemenea, seri traditionale cu specific culinar, expozitii de fotografie si costume traditionale, workshopuri de dans, auditii muzicale si lansari de carte.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter