SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Finantarea pentru centura Mediasului a fost pierduta"

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Veste-soc la Medias, la sfarsitul saptamanii trecute. Mult-asteptata sosea de centura a orasului pare sa devina un vis irealizabil, cu atat mai mult cu cat cea mai mare parte a finantarii, respectiv 85% din suma, care ar fi fost asigurata de Banca Mondiala, a fost pierduta din cauza intarzierilor mari legate de inceperea lucrarilor. Vestea a fost adusa de la Bucuresti de senatorul social-democrat Viorel Arcas, cel care a avut o discutie in cursul saptamanii trecute in capitala, cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor. Arcas spune ca un director din cadrul ministerului l-a informat despre faptul ca finantarea de 85% a Bancii Mondiale a fost pierduta. "Este un lucru deosebit de ingijorator pentru toti mediesenii, pentru toata lumea si este inca una din minciunile colegilor nostri de la PD-L, in frunte cu domnul ministru Radu Berceanu.
Din pacate, pana la ora actuala nu s-a putut face rost de 15% din finantarea pentru centura Mediasului, procent care ar fi trebuit asigurat de partea romana, pentru a putea demara lucrarile. Restul de 85% din suma era asigurat de Banca Mondiala. Din discutiile pe care le-am avut la comisie in saptamana care a trecut, am aflat de la una dintre directoarele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale ca aceasta finantare de la Banca Mondiala nu mai exista la ora actuala. Din ceea ce am inteles, finantarea s-a pierdut pentru ca lucrarile nu au inceput la termenul stabilit in programul de finantare de la Banca Mondiala ", a explicat Arcas.

Senatorul mediesean mai spune ca a pregatit deja o interpelare pe aceasta tema, care va fi inaintata Ministerului Transporturilor. "O sa depun o interpelare pentru ministrul Transporturilor si sper sa primesc cat mai repede si un raspuns scris. Eu sper totusi ca aceasta veste sa nu fie adevarata, insa din pacate este, pentru ca am auzit-o din mai multe surse. Cred ca este cazul ca anumite personalitati din conducerea administratiei publice din Medias sa nu mai vina sa ne spuna ca centura se va face si ca este in grafic. in acest moment se cauta, din ceea ce am inteles, alte solutii de finantare, dar in conditiile in care nu am putut asigura 15%, cum o sa facem rost de diferenta de 85%? Trebuie sa o spun cu mare regret, nu stiu cand vom vedea centura ocolitoare la Medias ", a mai spus senatorul social-democrat.

Costurile estimative ale investitiei la centura ocolitoare a municipiului Medias erau de peste 20 de milioane de euro, 85 % din suma trebuind sa fie oferita de Banca Mondiala. Lucrarea trebuia sa fie executata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, termenul de finalizare a lucrarii fiind de 24 de luni din momentul demararii investitiei. Lungimea totala a soselei de centura a orasului de pe Tarnava Mare ar fi trebuit sa fie de 8,4 kilometri.
de Vasile Antipa


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 octombrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter