SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFirme sibiene care au trimis criza la podea

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Presedintele CCIA, Gheorghe Aldea i-a felicitat pe cei care, desi au traversat un an greu, asa cum a fost anul 2009, au reusit sa aiba rezultate financiare foarte bune. Gheorghe Aldea si-a exprimat regretul ca niciun parlamentar din Sibiu nu a participat la premiile CCIA. "Regret faptul ca, desi am trimis invitatii pentru toate oficialitatile locale si judetene, dar si pentru parlamentarii din Sibiu, nimeni nu a reusit, in afara domnului presedinte al Consiliului Judetean, Martin Bottesch, sa participe la acest eveniment care onoreaza orasul si judetul nostru ", a spus Gheorghe Aldea. Martin Bottesch a transmis felicitari firmelor performante, dar le-a si multumit pentru ca au stiut sa isi faca afacerile sa prospere, mai ales ca o parte din profitul lor ajunge la Consiliul Judetean.

2009, un an mai slab

Din punct de vedere economic, anul 2009 a fost un an slab. A demonstrat-o directorul general al CCIA, prof. dr. Eugen Iordanescu. El a prezentat situatia economica a judetului in ultimii 5 ani. Concluzia: "2009 a fost un an net mai slab ca performante economice, in comparatie cu 2008 ". Un motiv in plus pentru a felicita firmele care au reusit sa iasa cu bine intr-un an complicat. "Cu toate ca am avut de infruntat conditii economice mult mai rele decat ne-am asteptat, cu toate ca masurile de sprijin economic si politicile publice de dezvoltare au ramas doar pe ecranele televizoarelor, multe firme din judetul Sibiu si-au continuat activitatea obtinand performante demne chiar de vremuri mai bune ", a spus prof. dr. Eugen Iordanescu. Potrivit lui, in termeni reali, cifra de afaceri bruta in RON a fost cu 8,1% mai mica in 2009 fata de 2008, iar efectivul de salariati a scazut cu aproape 10.000 de persoane. De asemenea, somajul a crescut de la aproximativ 4% la inceputul anului, la 8,4% in luna decembrie 2009. Exporturile FOB ale judetului au scazut fata de anul precedent cu 18,3%, in timp ce importurile au scazut cu 57,2%.

Turismul a atenuat criza

Potrivit prezentarii directorului general al CCIA, turismul cultural si de evenimente a avut o evolutie pozitiva fata de anul anterior si a adus un plus de culoare si prosperitate vietii sociale si economice, dar nu a putut compensa comprimarea semnificativa a pietelor. "Avantajele de competitivitate ale judetului, ale unora dintre companiile sibiene, orientarea serioasa a productiei industriale spre export si atractivitatea turistica si culturala a Sibiului au atenuat unele dintre efectele devastatoare ale crizei economice ", a mai spus prof. dr. Eugen Iordanescu, multumind tutoror celor care, fie prin investitii, fie prin munca responsabila si serioasa, au fost pilonii economici si sociali ai unui an complicat.

Tribuna si Tipo Trib au fost premiate din nou

La fel ca si anul trecut, Casa de Presa si Editura Tribuna si Tipo Trib au reusit sa se impuna printre firmele performante, chiar si in perioada de recesiune economica. Casa de Presa si Editura Tribuna s-a clasat pe primul loc in Topul Companiilor Performante in domeniul Servicii, grupa de activitate "Activitati Cinematografice, de radio si televiziune si ale agentiilor de presa, alte activitati de spectacole, editarea cartilor, ziarelor si alte activitati de editare ".

Tipo Trib a obtinut bronzul la domeniul Industrie, grupa de activitate "Tiparirea, Reproducerea inregistrarilor pe suporti si activitati conexe ". Ambele premii, pentru Casa de Presa si Editura Tribuna si pentru Tipo Trib au fost ridicate de directorul general, Mircea Bitu.

Tot la domeniul Servicii, dar la grupa de activitate "Servicii de publicitate", la microintreprinderi, premiul a fost castigat de Intermedia SRL. Premiul a fost ridicat de directorul general Cristian Bicher. Tot la Servicii, grupa de activitate "Sanatate", s-a remarcat, ca premiat, Centrul medical dr. Stanila SRL.

Atlassib si Transmixt, lideri si in 2009

Desi a fost un an extrem de greu din punct de vedere financiar, cu multa munca si daruire, societati precum Atlassib si Transmixt au reusit sa obtina rezultate foarte bune. La domeniul Comert, Turism, grupa de activitate "Agentii de Turism ", castigatoare la intreprinderi foarte mari au fost Atlassib SRL. Premiul a fost ridicat de directorul general ing. Daniel Micu. La intreprinderi mijlocii, castigatoare a fost firma Transmixt SA. Numele Atlassib apare si pe lista premiantilor la sectiunea "Posta, curierat, altele decat cele de posta nationala ", Posta Atlassib Curier Rapid SRL castigand premiul intai la intreprinderi mari. Premiul a fost ridicat de directorul general Alexandru Avramescu.

Redal, liderul industriei alimentare

Pentru rezultatele financiare bune din 2009, la Domeniul Industrie, grupa de activitate "Industria alimentara ", Redal SRL a castigat premiul intai pentru fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase. La Domeniul Comert, Turism, grupa de activitate "Comert cu amanuntul in magazine specializate, nespecializate, precum si neefectuate prin magazine ", pe podium este, in ceea ce priveste intreprinderile mijlocii, Al Comsib, pentru comert cu amanuntul in magazine nespecializate. La acelasi domeniu de activitate, lider la "Comert cu ridicata al produselor nealimentare ", la intreprinderi mari, este Polisano SRL, care desfasoara activitati de comert cu ridicata al bunurilor de consum.

De asemenea, la grupa de activitate "Restaurante, baruri, cafenele ", premiul intai pentru intreprinderile mijlocii a fost ridicat Palace Dumbrava SRL. Tot la Industrie, grupa de activitate "Industrie metalurgica, a constructiilor metalice si a produselor din metal", la intreprinderi mari, castigatoare a fost societatea Armax Gaz SA. La grupa de activitate "Industrie extractiva, de prelucrare a titeiului si cocsificare a carbunelui", pentru intreprinderi foarte mari, premiul intai a fost luat de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz. Pentru "Captarea, tratamentul si distribuitia apei", premiul a fost luat de SC Apa-Canal SA, iar la "Producerea, transportul si distributia energiei termice", castigatoare a fost SC Energie Termica SA. La grupa de activitate "Industria pielariei, incaltamintei, articolelor de voiaj si marochinarie", castigatoare a fost firma Rosu SRL.

La domeniul constructii, grupa de activitate "Lucrari de constructii", castigatoare a fost CON-A SRL.

Transcom, printre cei mai buni

La Domeniul Servicii, grupa de activitate "Servicii generale ", pe podium se regasesc companii precum Transcom SA si Emilian SRL pentru intretinerea si repararea autovehiculelor. in ceea ce priveste intreprinderile mari, la acelasi domeniu, pe locul intai este societatea de transport in comun, Tursib SA, la grupa de activitate "Transporturi, depozitare si activitati anexe transporturilor ". La "Servicii administrative si de suport ", lider este Trenkwalder SRL, care are activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca. La grupa de activitate "Transporturi, depozitare si activitati anexe transporturilor", a castigat Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA.

Premiantii ultimilor 5 ani

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a facut si un top al companiilor clasate pe locul intai in ultimii 5 ani. Printre firmele care au avut rezultate foarte bune in ultimul cincinal regasim societati cunoscute ca: Posta Atlassib Curier Rapid SRL, Al Comsib SA, Apa-Canal SA, Palace Dumbrava SRL sau Polisano SRL. Printre premiantii ultimilor 3 ani, se numara Boema SRL, Construct International SRL, Deko Rame SRL, Forserv SRL sau Icos Trading SRL.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 22 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter