SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFITS, 18 editii. Examen de maturitate

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Directorul celui mai mare festival de Te atru din lume, cel din Edinburgh, spunea in urma cu doi ani, chiar la Sibiu, ca pentru ca un festival de genul FITS sa fie numit festival in adevaratul sens al cuvantului, trebuie ca el mai intai sa se faca simtit in fiecare colt al orasului. Ajuns la maturitate, anul acesta, FITS reuseste sa programeze mai multe spectacole in mai multe colturi ale judetului ca oricand.

Daca cetatea de la Cisnadioara sau strazile centrului vechi sunt deja " scene clasice`, anul acesta FITS isi intinde amplaoarea pana la Medias, in Muzeul In Aer Liber din Dumbrava Sibiului, in Facultatea de Inginerie sau in Sinagoga. `Sa ne aducem aminte ce a insemnat prima descindere a festivalului in Cetatea Cisnadioarei, in 1996. Atunci am facut primul spectacol aici, cand artistii au indurat frigul si ploaia, pentru ca atunci festivalul era in martie. Acest spatiu s-a personalizat si iata ca acum este unul din principalele puncte de atractie turistica ale judetului Sibiu. Avem inca un spectacol ''Girafele'', nu va fi vorba de girafe adevarate, dar pe care-l vom tine la Gradina Zoologica`, spune Constantin Chiriac, directorul FITS.

Anul acesta, mediesenii de la 50 de kilometri de Sibiu vor sti ca a inceput festivalul. Mediasul va gazdui trei spectacole de teatru in aer liber in zilele de 28 si 29 mai, evenimente ce vor combina muzica cu teatrul si coregrafia, oferind momente unice spectatorilor. `Ambaradan" si `Calaretii fara cap" vor avea loc in Piata Corneliu Coposu, in vreme ce `Gruppo Sbandieratori di Arezzo" vor arunca sute de steaguri intr-o demonstratie ce prezinta vechea traditie a aruncarii de steaguri sau " mannegiar l’insignia`. Membrii acestei trupe de teatru vor fi imbracati in costume medievale cusute de mana si vor pune in scena un spectacol cu steaguri.

Un alt spatiu inedit ce apare in programul de anul acesta este Biserica Catolica. " Refacem spectacolul care a fost un triumf cu «Cimitirul vesel», in conditiile in care Shaun Davey este unul din principalii nostri colaboratori. Cel mai mare proiect il vom face in 2012, dupa «Calatoriile lui Gulliver», Shaun Davey scriind muzica pentru acest spectacol. Am considerat important ca acest spectacol sa revina dupa triumful pe care l-a avut in Catedrala Saint Patrick din Dublin, din 7 noiembrie anul trecut, cand au fost mai mult de o mie de spectatori, cand s-a sarbatorit Ziua Romaniei. In 2009 am prezentat un spectacol de acesta in Catedrala Evanghelica, care acum este in renovare`, mai spune Constantin Chiriac.

Pe langa toate acestea raman zeci de spectacole de strada, trupe din Haiti, Japonia, Caraibe, Polonia, Israel, SUA, Taiwan si o multime altele. Deschiderea festivalului va avea loc vineri seara cu un concert al trupei Holograf, de la ora 21.30, urmat de un super spectacol in Piata Mare intitulat " TRANSITion` al trupei Aktionstheater Pan.

Optikum si clasicul foc de artificii.

In primul week-end de festival, nu ratati:

Sambata:

Spectacolul de teatru-dans `Misty Mansion / Pierduti in ceata` - Japonia, de la ora 19.00 la sediul teatrului `Radu Stanca`

" Visul unei nopti de vara` – Franta, de la ora 21.30, in Cetatea de la Cisnadioara

Duminica:

" Hommage a Chagall / Omagiu lui Chagall` – Polonia, ora 18.00, sediul teatrului " Radu Stanca`

`Helios II` – Franta, ora 22.30, Piata Mare

Concert `Zdob si Zdub` – ora 22.00, Piata Mare


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 23 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter