SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFITS: final de poveste si zeci de mii de spectatori

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Puzderie de oameni, sambata si duminica seara, in centrul Sibiului. Europeni, africani, americani, asiatici si-au dat intalnire in Piata Mare a orasului de parca Babilonul s-ar fi mutat la Sibiu. Explicatia? Cea de la fiecare inceput de iunie: Festivalul International de Teatru, evenimentul nr. 1 al Sibiului la capitolele numar de spectatori, internationalizare, vizibilitate, consum etc. Consecinta? Duminica seara, pe la ora 20.30 abia aveai loc sa treci pe corso, adica pe strada Nicolae Balcescu, iar sa prinzi un loc la vreo terasa - nici gand. La ora 22, punctul central al agitatiei se mutase deja in Piata Mare ca doar aici concerta Smiley si aici navaleau creaturile gigantice ale marii. Asa se intampla in fiecare an la Festivalul International de Teatru, iar reteta a fost respectata si la cea de-a XIX-a editie a evenimentului.

Creaturi gigantice, venite parca de pe alte planete, sepii, dropii, tobosari, sirene au navalit in cele doua seri printre spectatori. I-au ademenit cu cantece de sirene si i-au provocat sa fie personaje de poveste: "Noi venim din Alba, special pentru festival. Nu am mai vazut asa ceva si suntem de-a dreptul impresionati. E drept ca m-am si speriat un pic pentru ca nu ma asteptam sa fie atat de aproape de spectatori, dar tare ma bucur c-am venit", a spus Ioana Vintila, pentru prima data spectatoare a FITS. "Eu nu m-am asteptat sa fim stropiti cu apa, dar daca tot e un spectacol cu tema marina, cred ca e normal", a adaugat fiica ei, Cristina.

Cea de-a XIX-a editie a festivalului s-a incheiat, dupa traditie, cu un foc de artificii si concluzii ale organizatorilor. "Solidaritatea, prietenia si frumusetea sunt cuvintele ce caracterizeaza aceasta editie. Ce e important e faptul ca, cel puin pe indoor, nu a fost niciun bilet care sa nu fie vandut. Calitatea spectacolelor cred ca a fost cel mai important argument al acestei ediii, care cred ca e de neegalat in istoria celor 19 ediii ", a spus Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaional de Tea tru de la Sibiu.

Numarul spectatorilor pentru cele zece zile de festival nu se cunoaste inca, dar este posibil sa fie apropiat de cel de anul trecut, cand organizatorii au raportat 60.000 de spectatori pe zi. Spectacolele cu cel mai mare impact la public au fost "Vertigo", "Faust", "Un tramvai numit Popescu", "Ispita Cioran", Fratii Karamazov", "Absolut!" si "Faust Fantasia".
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 05 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter