SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFITS, o poveste de 20 de ani

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Pentru a douazecea oara, Sibiul va deveni, timp de zece zile, o scena uriasa, cu artisti veniti din toate colturile tarii sa prezinte reprezentatiile de teatru, muzica, dans, instalatii si circ, in peste 60 de spatii de joc, printre care se numara bisericile, pietele publice, siturile istorice, pub-urile, precum si clasicele sali de spectacol. "Probabil ca perioada 7-16 iunie vine ca o surpriza pentru ca obisnuiam sa organizam festivalul pe o perioada de zece zile, incepand cu ultima vineri din mai. Totusi, credem ca alegerea noastra e una buna si fireasca, avand in vedere ca jumatatea lunii iunie, este mult mai insorita decat finalul lunii mai. Pentru noi, spectacolele de strada reprezinta o investitie importanta, oferind publicului larg o oportunitate extraordinara de petrecere a timpului liber alaturi de prieteni si familie", marturiseste Constantin Chiriac, directorul Festivalului de la Sibiu. Anul acesta, Festivalul va fi marcat aniversar printr-un eveniment de gala, organizat in data de 15 iunie, la Sala Thalia.

Festivalul, factor al dezvoltarii turistice

in ceea ce priveste istoria Festivalului International de Teatru de la Sibiu, aceasta este frumoasa si include o agenda bogata de manifestari inca de la prima editie. De 16 ani, evenimentul este organizat sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei, ca un semn al contributiei pe care festivalul o aduce la prestigiul si imaginea tarii. De asemenea, incepand cu anul 1999, festivalul s-a aflat sub patronajul Comisiei Europene, al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, iar mai apoi al reprezentantului Comisiei Europene pentru Educatie, Formare, Cultura si Tineret. "Festivalurile internationale, precum cel de la Sibiu, contribuie mai ales la redarea vizibilitatii diversitatii culturale europene si la formarea unui sentiment de identitate european[. Acest eveniment, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din Europa, unic in felul s[u ca amploare, a contribuit in mare masura la dezvoltarea regiunii, in special din momentul in care orasul a primit titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2007. Pe langa beneficiile anului 2007 - activitatea turistica, spre exemplu, a crescut cu 14 % fata de anul precedent -, titlul a facut ca Sibiul sa devina si mai atractiv si cunoscut la nivel european. Sibiu 2007 este unul dintre cele mai bune exemple de impact pozitiv pe care evenimentele culturale il pot avea asupra oraselor si a cetatenilor europeni ", spune Androulla Vassiliou, comisarul european pentru Educatie, Formare, Cultura si Tineret.

incasari mari in oras

in acest sens, se poate spune ca Festivalul International De Teatru de la Sibiu reprezinta un festival complex in Romania, fiind recunoscut in toata lumea ca cel de-al treilea festival de arte ale spectacolului din Europa ca amploare si dimensiune, dupa Festivalul International de la Edinburgh, din Marea Britanie, si dupa Festivalul de la Avignon, din Franta. Dovada sta, de exemplu, cea de-a XIX-a editie a evenimentului, care, anul trecut, in perioada 25 mai-3 iunie, a reunit peste 2500 de artisti si operatori culturali din toate colturile lumii, ce au prezentat, la Sibiu, peste 350 de activitati in doar zece zile. insa, evenimentul nu s-ar fi putut desfasura fara o echipa implicata si preocupata. Asta pentru ca aproximativ 200 de persoane au completat cel mai dinamic grup de voluntari din Romania, o comunitate ce a adunat 500 de tineri romani, maghiari, coreeni, canadieni, elvetieni, japonezi, francezi si germani. Şi daca ar fi sa continuam cu cifrele, nici transportul nu este de neglijat. Astfel, au fost parcursi peste 40.000 de kilometri cu ajutorul a 25 de limuzine, 15 autocare, patru microbuze si trei camioane. De asemenea, fiecare invitat al festivalului a optat pentru minim trei innoptari, contribuind, in acest fel, alaturi de turistii veniti cu ocazia festivalului in orasul de pe Cibin, la incasari mari ale hotelurilor din aceasta vara. De altfel, si cafenelele, restaurantele sau companiile de taximetrie au avut de castigat.

FITS 2012, in cifre

Revenind la editia de anul acesta, calculele nu stau nici pe departe in alt fel. S-au pus la dispozitie 21.000 de bilete la spectacole, organizatorii raportand chiar o crestere cu 19% a veniturilor din vanzarea acestor tichete, in comparatie cu anul precedent. De asemenea, peste 200 de jurnalisti si bloggeri au fost acreditati in festival. in ceea ce priveste site-ul oficial al acestuia, el a inregistrat mii de vizite, ajungand la peste 25.000, din 71 de tari, dintre care Romania, SUA, Germania, Marea Britanie si Japonia alcatuiesc topul primelor cinci. 50.000 de cataloage, 20.000 de brosuri program si 6.000 de postere ilustreaza alte cifre care contureaza amploarea festivalului. Cu toate acestea, una dintre cele mai importante parti a fost productia tehnica, ce a presupus o mobilizare de forte interesanta, avand in vedere dinamica montarii spectacolelor. Astfel, pentru fiecare spatiu de joc au fost pregatiti peste 80 de manuitori, tehnicieni si ingineri ce au lucrat in permanenta pentru a asigura fluxul zilnic de montare, repetitie, reprezentatie si demontare specific fiecarui spectacol invitat. in total, pentru cea de-a XIX-a editie, s-au folostit un sistem de lumini cu putere de 900 de KW, un sistem de sunet de 150.000 de W, peste 20 de kilometri de cabluri si 100 de tone de costume si decoruri.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu, sustinut fiind de Primaria Municipiului Sibiu, de Consiliul Local al Municipiului Sibiu, de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, de Consiliul Judetean Sibiu si de UNITER.
sibiu 2007 romania restaurante sala thalia bucuresti capitala culturala franta festivalul international de teatru teatru istoria sibiul taxi cibin hotel europa ioan universitatea consiliul judetean sibiu germania constantin chiriac festivalului international de teatru cafenele japonia lucian blaga marea britanie festivalului international de teatru de la sibiu festivalul international de teatru de la sibiu sport muzica ion fits petitie restaurant teatrul national capitala culturala europeana hoteluri consiliul judetean instalatii ingineri consiliul local ministerul consiliul petrecere lustre postere camioane bilete tehnicieni primaria municipiului sibiu prima evenimente culturale ministerul culturii brosuri mag fire 2012 hotelu lumini cabluri microbuze lulu vand decor fir mobilizare festivalului international de teatru de festivalul international de teatru de l autocar fits 2012 time


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter