SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFizioterapia de pe Poplacii, sub semnul intrebarii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Tatal meu a avut acum aproximativ o luna si jumatate al doilea accident vascular cerebral pe aceeasi emisfera cerebrala(stanga). La inceput am fost devastat gandindu-ma cu groaza cum va ramane ca o "leguma" si ca de data asta gata, s-a terminat. in urma primului accident vascular s-a recuperat destul de bine, as putea spune in proportie de 70-80% singura problema ramanand vorbirea fluenta, necesitand mai mult timp cateodata pentru a-si gasi cuvintele. in urma celui de al doilea accident vascular, la externarea de la neurologie, nu putea sa vorbeasca aproape deloc, mana dreapta nu o putea misca deloc, si avea probleme in a-si misca si piciorul drept. La doua saptamani dupa externarea de la neurologie a avut trimitere la acest "spital" de fizioterapie 2 de pe Calea Poplacii, care pana in acel moment nici nu stiam ca exista.

Prima mea reactie cand am ajuns cu salvarea cu tatal meu acolo a fost : "Ăsta nu arata ca un spital, arata mai degraba ca un conac vechi adaptat". Per total la inceput nu am fost impresionat, judecand ca majoritatea "cartea dupa coperta". A doua zi cand am mers in vizita la tatal meu SUPRIZĂ: a inceput sa isi miste mana dreapta pe care nu si-a mai miscat-o de mai bine de o luna. Progrese uimitoare au fost inregistrate in urmatoarele zile pana la sfarsitul internarii in acest centru putand sa se ridice din pat, sa mearga ajutat de carja, sa faca miscari mai complexe cu mana si sa inceapa sa vorbeasca. Aceste progrese au fost in principal meritul personalului nemaipomenit de acolo, acest centru de kinetoterapie fiind cel mai bun pe care il avem in Sibiu. Este cu mult peste cealalta sectie de fizioterapie.

Ce v-am descris a fost experienta pe care am avut-o eu cu aceasta sectie, dar cazurile de recuperari miraculoase sunt numeroase. Aici nu vin numai oameni cu accidente vasculare cerebrale, vin si oameni tineri ca si mine care au avut accidente de masina si cu ajutorul acestor oameni nemaipomeniti isi recastiga tineretea. in salon cu tatal meu a fost internat un tanar de 21-22 de ani care a avut un accident violent de masina si a stat mai mult de doua saptamani in coma. La fel, si el pana l-am externat pe tatal meu putea sa se ridice si sa mearga singur la toaleta, etc. Este UN LUCRU BUN pe care il avem in ACEST ORAŞ.

Acum, din cauza "intelepciunii" nemarginite de care da dovada managerul spitalelor sau ce-stiu-eu ce director s-a decis inchiderea acestei sectii care are in jur de 40 de paturi... Cu toate ca acest spital are cel mai inalt indice, cu toate ca este cea mai buna sectie de fizioterapie, cu toate ca poate domnul respectiv va avea nevoie si el de "serviciile" acestei institutii...sau poate copiii lui. Dar gandindu-ma mai bine sigur nu isi pune problema asta, daca ar fi sa aiba o problema sigur ar merge sa se trateze la "Viena", sau ce stiu eu pe unde....Orice locuitor al acestui oras, care nu are posibilitatea sa mearga pana in Viena pentru tratament de specialitate, e posibil ca la un moment dat sa aiba nevoie de aceasta sectie si de oamenii care sunt foarte bine antrenati", spune Mihai Alisie in mail-ul trimis redactiei noastre.

in curs de evaluare

De cealalta parte, reprezentantii autoritatilor spun ca nicio hotarare definitiva in privinta reorganizarilor in spitalele din judet. "La ora actuala exista proceduri de evaluare privind structura organizatorica, indicatorii si eficienta economica a sistemului sanitar din judetul Sibiu, pe o tema generala, impusa de Ministerul Sanatatii, pentru toate judetele si spitalele. A fost o comisie ministeriala, care a reanalizat analiza efectuata de DSP Sibiu, respectiv evaluarea spitalelor judetului Sibiu. Analiza a fost facuta in cadrul DSP-ului, impreuna cu comitetul director si cu membrii manageriali ai spitalelor judetului Sibiu. Au fost luate in discutie problemele privind indicatorii, cheltuielile si perspectivele de imbunatatire a actului medical in vederea eficientizarii. A fost luata in discutii si eventuala reducere a numarului de paturi pe spitale, pe sectii. A fost doar in stadiul de discutie, si nu a fost luata nicio decizie. Decizia care va fi luata depinde de Ministerul Sanatatii, respectiv reforma pe care o doresc sa se realizeze, importanta fiecarui spital si sectii in economia actului medical si luand in considerare numarul destul de mic al spitalelor din judetul Sibiu in comparatie cu alte judete. Comisia de evaluare din cadrul DSP-ului este constienta ca este nevoie de reforma in domeniul sanitar, inclusiv in judetul Sibiu, reforma pe care, daca se realizeaza, o va face in colaborare cu factorul politic si administrativ, si nu de una singura. Valoarea fiecarui spital, fiecarei sectii, probabil ca va face obiectul unor analize pertinente, iar discutiile care se practica in afara cetatii medicale in momentul de fata cred ca sunt exagerate. Fiecare sectie are o importanta deosebit de mare pentru fiecare pacient, dar se pune problema si a economiei actului medical avand in vedere ca probabil exista doua sectii, ca poate exista mai multe paturi intr-o anumita directie, dar actul medical si disciplina respectiva nu va disparea, inclusiv cu sustinere de paturi, in una sau alte sectii. in momentul cand vor fi propuneri si act de decizie categoric vor fi discutate cu toti factorii", precizeaza prof.univ.dr. Ioan Manitiu, directorul Directiei Judetene de Sanatate Publica. Şi reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu spun ca, depcamdata, nu s-a luat nicio hotarare in aceasta problema. "De procesul de reorganizare si descentralizare a spitalelor se ocupa doar Ministerul Sanatatii, care in urma evaluarii desfasurate in prezent la nivel national va decide si in cazul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Deocamdata conducerea institutiei nu a primit niciun raspuns cu privire la aspectul semnalat", spune Raluca Pusca, purtator de cuvant al unitatii sanitare.
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 17 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter