SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Florile Oltului "- adevarata sarbatoare pentru Avrig

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Pentru orasul Avrig si locuitorii sai, sfar-situl de saptamanace a trecut a fostunul de adevarata sarbatoare. Pentru cateva ore, toata suflarea orasului se pare ca a uitat de problemele de zi cu zi si a ales sa vina in centrul localitatii, pentru a sarbatori impreuna cu prilejul celei de-a 41 editii a Festivalului Folcloric "Florile Oltului ". Desi a fost doar cea de-a doua editie de cand s-a decis revenirea la forma traditionala a manifestarii (festival folcloric) si prima in care autoritatile locale au evitat sa apara in public sau pe scena, dupa numarul spectatorilor din cele doua zile se pare ca in acest an a fost inregistrat un nou record de participare, publicul de toate varstele fiind incantat de regalul folcloric autentic pregatit de organizatori. "De vina " pentru aceasta situatie a fost si vremea, deosebit de frumoasa si calduroasa, mai mult decat potrivita pentru o manifestare in aer liber.

La fel cum s-a intamplat si la editiile trecute, desfasurarea festivalului a transformat pentru cateva zile centrul Avrigului, Piata "Gheorghe Lazar " si strazile adiacente fiind populate cu standuri si terase din cele mai diverse. Circulatia autovehiculelor in zona a fost intrerupta.

Atat sambata, cat si duminica, pe scena special amenajata pentru festival au evoluat ansambluri folclorice si solisti din mai multe judete ale tarii, diversitatea programului prezentat fiind pe placul miilor de spectatori prezenti. Printre gruparile artistice ce au putut fi urmarite in cadrul editiei din acest an a festivalului de la Avrig s-au aflat si ansamblurile folclorice de la Turnu Rosu, "Bujorei de Balea " (Cartisoara), "Zaluta " (Bradu), "Cununa " (Agnita), "Dragus " (Dragus, judetul Brasov), "Romanasul " (Albesti si Saschiz, judetul Mures), "Cetatuia " (Teliu, judetul Brasov), "Plaiurile Dumbravitei " (Dumbravita, judetul Brasov) etc.

Cum era si normal, o contribuie consistent[ la desfasurarea programului din cele doua zile ale manifestarii au avut-o gruparile (copiii si seniorii) Ansamblului Folcloric "Purtata Avrigului ", al Casei de Cultura a orasului Avrig, alaturi de solistii proprii si colaboratorii sai.

De asemenea, pe scena festivalului au evoluat si diversi solisti vocali importanti din tara noastra, printre acestia numarandu-se C ristian Pomohaci,Victoria Meitescu, Aurel Gita, Camelia Stoita si Nineta Popa.

Desi festivalul folcloric de la Avrig nu mai are caracter de concurs, organizatorii au pregatit pentru fiecare participant (solist sau ansamblu) diplome de onoare si trofee, ce au fost oferite la finalul reprezentatiilor.

Dupa ce au cantat si au dansat impreuna cu invitatii la festival, spectatorii prezenti duminica in Piata "Gheorghe Lazar " au fost invitati sa-si ia adio de la aceasta editie cu un nou spectacol: muzica si foc de artificii. Spectacolul de stelute multicolore, ce au umplut cerul de deasupra Avrigului, a fost unul cu adevarat maret, cum mai rar s-a putut vedea aici. Pentru acest lucru, dar si pentru felul in care organizatorii si echipa de voluntari, prezenta si in acest an "pe baricade ", si-au facut treaba, sincere felicitari!

Festivalul Folcloric "Florile Oltului " a fost organizat de Primaria si Consiliul Local al orasului Avrig, cu sprijinul Casei de Cultura Avrig, Centrului de Informare Turistica Avrig si Bibliotecii Orasenesti Avrig.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter