SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Florile Oltului redevine festival - concurs dedicat tinerilor interpreti de muzica populara

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa mai multi ani de "ratacire" prin hatisurile complicate ale democratiei si libertatii, Festivalul Folcloric "Florice Oltului" revine, incepand cu editia din acest an, la structura si statutul de festival - concurs national dedicat tinerilor interpreti vocali de muzica populara, caracteristici prin care s-a evidentiat in randul manifestarilor cultural de profil organizate la noi in tara.

Ajuns la editia cu numarul 46, "Florile Oltului", unul dintre cele mai longevive festivaluri folclorice organizate la noi in tara, se va desfasura in perioada 15 - 16 iulie, in Piata "Gheorghe Lazar" din centrul Avrigului.

Concursul dedicat interpretilor de muzica populara este rezervat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Pentru admiterea in festival, concurentii vor interpreta, atat la preselectie cat si in concurs, o doina sau o balada fara acompaniament muzical si un cantec cu acompaniament muzical, specific zonei pe care o reprezinta. Acompaniamentului concurentilor se va realiza cu negative muzicale pe disc audio sau pe alt suport (stick).

Inscrierea la concurs se va face pana la data de 8 iulie 2017, pe baza fisei de inscriere (disponibila pe pagina de internet a Primariei Avrig www.primaria-avrig.ro), insotita de o copie dupa cartea de identitate.

Documentele trebuie trimise prin posta, la Primaria orasului Avrig (str. Gheorghe Lazar, nr. 10, oras Avrig, jud. Sibiu), sau prin email catre bibavrig@yahoo.com.

Juriul ce va evalua fiecare concurent va fi compus din personalitati ale genului, specialisti in domeniul etnomuzicologiei, etnografiei si folclorului muzical si literar romanesc.

Pentru cei mai talentati dintre concurenti, organizatorii au pregatit urmatoarele premii: Trofeul Florile Oltului (Premiul 1) - 1.000 lei; Premiul 2 - 800 lei; Premiul 3 - 500 lei; Premiul de popularitate - 200 lei. Toti premiantii vor fi invitati sa performeze la manifestarile culturale organizate de Primaria Avrig.

"Gala Laureatilor" Festivalului "Florile Oltului" de la Avrig se va desfasura duminica, 16 iulie 2017.

In afara evolutiilor concurentilor, festivalul de la Avrig va mai cuprinde recitaluri sustinute de solisti vocali si instrumentisti cunoscuti, precum si suite sau reprezentatii ale unor ansambluri si grupuri folclorice de cantece si dansuri populare.

Prin decizia de revenire a festivalului de la Avrig la structura initiala, se incheie un proces destul de lung, prin care s-a dorit refacerea imaginii acestui eveniment cultural - artistic de traditie, imagine destul de afectata de modificarile structurale adoptate in perioada post decembrista (cativa ani la rand, "Florile Oltului" a fost un eveniment mixt, cu folclor, muzica usoara, dans modern si discoteca in aer liber).

In anii din urma, mai multi solisti de muzica populara, foarte cunoscuti acum publicului larg din intreaga tara, au debutat pe scena festivalului de la Avrig.

Festivalul Folcloric "Florile Oltului" este organizat de Primaria si Consiliul Local Avrig, fiind inclus in calendarul anual al evenimentelor culturale finantate din bugetul local al orasului.

Asadar, se anunta o editie interesanta, aceasta revenire la "linia" originala urmand sa aduca un plus de calitate manifestarii.

Ramane de vazut insa cum va fi reprezentat Avrigul la acest festival, avand in vedere tensiunile numeroase existente de ceva timp in interiorul Ansmblului Folcloric "Purtata Avrigului", intre aceasta structura, fostul coregraf al acesteia si Asociatia Culturala "Purtata Avrigului", Consiliul Local si Primaria Avrig. 

de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
cornel ( 27.01.2018 07:56 )
Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: cornelnovotni90@gmail.com


      

Alte stiri adaugate joi, 13 iulie 2017


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2023 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter