SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFocar de trichineloza la Copsa Mica: 5 persoane internate in spital

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Nu mai putin de 5 persoane din Copsa Mica au ajuns la Urgenta Spitalului din Medias cu suspiciune de trichineloza, dupa ce au consumat carne de porc. Cei 5, barbati si femei, au consumat carnea la inceputul saptamanii, iar marti s-au simtit din ce in ce mai rau, moment in care au sunat la 112. Toti 5 au fost adusi la Compartimentul de Primire Urgente al Spitalului Medias, diagnosticul fiind confirmat. Managerul spitalului, medicul primar chirurg Bogdan Bur­ghelea, spune ca, potrivit informatiilor de pana acum, aproximativ 20 de persoane ar fi consumat din carnea de porc infestata. "La Centrul pentru Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Medias au fost adusi 5 pacienti la care exista suspiciunea de trichi­neloza. La ora actuala, pa­cientii sunt internati in Sectia Contagioase, diagnosticul este confirmat si a fost anuntata si Directia de Sanatate Publica despre existenta unui focar de trichineloza. Din datele noastre, sunt aproximativ 20 de persoane care au consumat carne de porc, care nu a fost verificata de Oficiul Veterinar. Cei internati sunt in momentul de fata stabili si isi continua tratamentul ", a spus Bur­ghelea. Cele 5 persoane vor mai ramane cateva zile in spital, pentru tratament de specialitate. in paralel, Directia de Sanatate Publica Sibiu a demarat o ancheta la Copsa Mica. "in cursul zilei de 24.10.2011, la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Muni­cipal Medias au fost internate 5 persoane din localitatea Copsa Mica, cu suspiciunea de trichineloza. Persoanele au recunoscut consumul de carne de porc necontrolata trichineloscopic, provenita din sacrificarea a 2 porci, la inceputul lunii septembrie. Conform declaratiilor, carnea a fost consumata de 19 persoane, printre care si 7 copii, cu varsta cuprinsa intre 1 si 15 ani. Bolnavii au acuzat dureri musculare, dureri de cap, edeme ale fetei (umflarea fetei). Persoanele internate au varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, deci nu sunt copii internati, pana la acest mo­ment. Coroborarea simpto­matologiei clinice cu datele de laborator, in contextul epi­demiologic al consumului de carne de porc necontrolata trichineloscopic, sugereaza diagnosticul de trichineloza. Diagnosticul de certitudine va fi pus insa dupa obtinerea rezultatelor testului serologic ELISA, pentru care s-au re­coltat probe de la persoanele internate. Datele privind foca­rul au fost comunicate DSVSA Sibiu, pentru a putea initia masurile specifice, pri­vind carnea provenita de la por­cii sacrificati ", se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Sibiu. Şi re­prezentantii Directiei Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au demarat cercetari in acest caz. "in cursul zilei de 25 octombrie 2011, la laboratorul de diag­nostic din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, a fost diagnosticat cu trichi­neloza, un porc sacrificat la data de 2 septembrie 2011, de cetateanul M. N. cu domi­ciliul in orasul Copsa Mica. str.

1 Decembrie Bl. P.21, Ap. 26. in urma anchetei epide­miologice efectuate de me­dicii veterinari oficiali, s-a constatat ca animalul a fost achizitionat de pe piata libera, a fost sacrificat imediat, proprietarul nu a solicitat medicului veterinar arondat, examinarea carnii, in special pentru diagnosticul trichine­lozei, iar din carne au consu­mat 21 de persoane. La data de 24 octombrie, 19 per­soane care au consumat carne si produse rezultate de la porcul in cauza, au mani­festat simptome specifice infestarii cu Trichinella Spi­ralis, fiind internate in spital 5 persoane, iar alte 14 per­soane sunt tinute la aceasta data sub observatie.

Inspectorii veterinari au confiscat intrea­ga cantitate de 50 kg. carne si organe, care mai exista in stoc la proprietar, care a fost incinerata la laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu. in judetul nostru, in acest an, au mai fost diagnosticati cu trichineloza, un mistret si inca un porc domestic sacrificat in lo­calitatea Hoghilag, carne care nu a fost pusa in consum uman, fiind incinerata imediat dupa stabilirea diagnosticului ", se arata in comunicatul D.S.V.S.A. Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter