SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFost boschetar, viitor europarlamentar

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Sibiul a primit intr-un anonimat perfect vizita celui mai straniu om politic din Romania. Se numeste Doina Elena Noghin si a avut parte de-o viata la care nu s-ar fi gandit nici 50 de scenaristi de la Hollywood. Un fost deputat de Iasi vrea sa devina europarlamentar. Pana acum nimic deosebit. Totul se schimba atunci cand in viata parlamentarului apar in ordine: o cerere de azil politic in Suedia in 1990, pe vremea cand era deputat, candidat la presedintie in 2000, somer din 2002, boschetar in 2006, candidat la functia de comisar european in 2007, iar acum candidat pentru parlamentul european. O puteti vedea pana astazi in Piata Mare. Strange semnaturi pentru a candida ca independent in Parlamentul European. Are pana acum 1007 semnaturi.

„Am cerut azil politic in Suedia din cauza FSN ", Doina Elena Noghin, candidat pentru Parlamentul European

in 1990, Doina Elena Noghin infiinteaza Partidul Ecologist si ajunge deputat in Parlamentul Romaniei. intr-un an ajunge in cadrul unei delegatii oficiale in Suedia. Se decide pe moment sa ceara azil politic. Este refuzata, insa primeste o pensie de 700 de dolari, fiind considerata azilant umanitar. „M-am repatriat in 1999, pentru a scoate Romania din criza politica. M-am gandit atunci ca o pot face prin doua strategii si pentru a le pune in aplicare m-am inscris in PNL. Am facut un partid liberal democrat, asemanator ca doctrina cu cel al lui Stoica si Stolojan. Pana la urma am ajuns in PNL-ul mare insa si aici am suferit o mare dezamagire. S-a intamplat in acest an, cand mi-am depus candidatura in partid pentru a primi functai de comisar european. Aveam o sansa foarte mare, penbtru ca atunci era liber postul la comisariatul pentru mediu. Eram cea mai potrivita pentru aceasta functie. Fusesem deputat ecologist si sunt inginer chimist ", povesteste femeia.

Un scaun, o masa si un reportofon

Sta in mijlocul Pietei Mari pe un scaun de pescar. Pe o masa plianta troneaza un reportofon la care e atasat o boxa. Din cand in cand ii da drumul, iar din cutie se aude un gajait puternic ca de patefon. Euro-candidatul se prezinta pentru cine are rabdare sa asculte si pentru cine intelege. Sunt foarte putini sibieni interesati de ea. „Am strans peste o mie de semnaturi. Din Sibiu nu mai stiu cate am adunat. Nici nu stiu cate trebuie sa strang ca sa pot candida. La inceput am inteles ca 500 de mii. Acum am auzit de o suta de mii. Oricum o sa strang cate trebuie, pentru ca se strang semnaturi pentru mine in mai multe localitati ", se lauda fostul parlamentar.

Din Parlament, in cort
La viata ei, Doina Elena Noghin a fost un subiect numai bun pentru presa. Situatiile total opuse din viata ei au facut-o vedeta. in 2003, ZIARUL de Iasi scria despre fostul parlamentar care locuieste intr-un cort in mijlocul naturii. „Dupa 2000, s-a implicat in tot felul de proiecte. Printre altele, a intrat in PNL, hotarata chiar sa devina sefa acestui partid. "Mi s-a spus ca nu am vechime in PNL, dar eu le-am spus ca am vechime in liberalismul european", a explicat fosta parlamentara. Printre proiecte fanteziste sau chiar excentrice, a ajuns in 2003 fara bani, doar cu o pensie de 2,7 milioane lei. Acum sta intr-un cort, printre casutele de lemn de la Ciric ", scrie ZIARUL de Iasi.
Doina Elena Noghin a absolvit Facultatea de Chimie Industriala la Iasi. E nascuta la Abrud, in Alba, in 1945. A lucrat la Fagaras, la Nitramonia si la Pascani. in 1990 a fost aleasa in Parlamentul Romaniei, insa dupa numai trei luni fuge in Suedia. Se intoarce in tara in 1999 si face diverse partide politice, niciunul nefiind insa inscris oficial. Devine membru al PNL cu scopul precis de a ajunge presedinte de partid. E socata cand i se refuza dosarul de candidat la postul de comisar european si pleaca din partid. Vrea acum sa candideze pentru un loc de deputat european. Are si o strategie. „Nu e nevoie sa-mi retineti numele. Vedeti ca pe liste, dupa partide este un singur candidat independent, adica eu. Votati-ma ", incurajeaza ea sibienii. intre timp si-au mai depus candidatura alti trei candidati. O strategie gresita?
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 01 octombrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Feeric Fashion Week 2019

Feeric Fashion Week 2019
~ 21 iulie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 20 iulie 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 07:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 20 07 2019 10:15 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter