SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFotolii si anvelope pentru pestii din Cibin

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pentru mai toti locuitorii Sibiului, Cibinul este un rau care trece prin orasul lor si care se varsa in Olt. Printr-un moft al naturii, raul este o apa curgatoare, nu o zona numai buna de aruncat gunoaie. Uneori, in Cibin poti zari pesti sau rate salbatice. Alteori, fotolii, anvelope, dulapuri, bare de masini, PET-uri si multe altele. Fotoliile, anvelopele, dulapurile, barele sau PET-urile nu sunt specii acvatice, ci niste obiecte care prisosesc "gospodarului" din Sibiu si care-si dau obstescul sfarsit in albia raului. Iar ceea ce nu ajunge in apa, ramane sa redecoreze malul. Şi, uite-asa, raul si-ale sale maluri inverzite, care ar fi trebuit sa constituie o priveliste capabila sa-ti incante privirea, au fost transformate de cetateanul intreprinzator in niste rampe de gunoi.

Peste o mie de saci de gunoi: aceasta este "recolta" stransa de lucratorii de la salubrizare in urma actiunii de ecologizare a malurilor raului Cibin. in fiecare primavara povestea se repeta, insa anul acesta pare sa fi fost mult mai bogat decat cei de dinainte. Bogat in gunoaie.

Baraj natural. Din gunoaie

Aruncatul gunoaielor in Cibin si pe maluri a devenit un obicei care, de la un an la altul, isi infige radacinile tot mai adanc in bagajul apucaturilor locale. Locuitori din Gusterita, Ţiglari, Terezian si nu numai bat drumul pana pe malul raului pentru a arunca tot felul de deseuri, de la resturi de materiale de constructii, pana la haine, resturi menajere s.a.m.d. Angajatii de la Schuster & CO Ecologic, firma care s-a ocupat de ecologizarea malurilor si albiei Cibinului au descoperit adevarate baraje formate in apa, din gunoaiele aruncate de sibienii pentru care pubela si containerul sunt niste obiecte straine. Pe langa peste cei o mie de saci cu deseuri "recoltate" de pe maluri, angajatii de la Schuster au scos din apa fotolii, anvelope, dulapuri, bare provenite de la masini, sticle si multe altele. Daca acum Cibinul si malurile sale arata bine, curate, nu poate nimeni baga mana in foc pentru perioada urmatoare, cand marlanul feroce cu pretentii de cetatean al unui oras civilizat ar putea retransforma locul in groapa de gunoi. Cu toate ca exista prevederi legale care sanctioneaza aruncarea gunoaielor in spatii publice, legea nu are cum sa-si produca efectele, pentru ca "responsabilii" cu transformarea naturii in rampa de gunoi sunt depistati foarte rar.
de Dragos Bako


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 07 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter