SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFrancezii proiecteaza viitorul Paltinis

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Doua firme de consultanta din Franta, Dianeige si Detente Consultants, vor fi platite de Consiliul Judetean Sibiu cu suma de aproximativ 70.000 de euro, inclusiv TVA, pentru a realiza Planul de amenajare turistica a zonei Paltinis - Cindrel. Potrivit informatiilor publicate de cele doua firme franceze, experienta lor de pana acum a fost contractata mai ales de operatori turistici din tara de provenienta. Cele doua societati din Franta sunt singurele care au depus o oferta in cadrul licitatiei organizata de Consiliul Judetean Sibiu pentru executarea unui astfel de plan.

Planul cerut de CJ Sibiu celor doua societati va trebui sa contina trei capitole mari: diagnosticarea ofertei turistice a zonei, planificarea strategica (definirea pozitionarii si identificarea axelor strategice de dezvoltare, de dotare si de organizare) si, in fine, elaborarea planului de investitii pentru amenajarea turistica a zonei.

Pentru diagnisticarea ofertei turistice, CJ Sibiu cere analiza infrastructurii turistice, dar si o analiza comparativa cu privire la competitivitatea zonei studiate cu cele turistice concurente la nivel local si din tarile vecine. `Propunere de best practices`, plus nelipsita analiza SWOT a zonei fac parte din aceleasi solicitari facute de CJ in licitatia in urma careia a fost ales consortiul francez.

Pareri despre extinderea domeniului schiabil

Pentru cea de-a doua faza a planului, un accent important va fi pus pe `reamenajarea si extinderea domeniului schiabil din intreaga zona` si pe `propuneri de ameliorare a cailor de acces spre zonele cu potential turistic ridicat, care vor favoriza adoptarea mijloacelor de deplasare nepoluante pentru prezervarea calitatii naturalului`.

In fine, cea de-a treia faza, cea de elaborare a planului de investitie pentru amenajarea turistica a zonei, va trebui sa contina `un plan al activitatilor, clar si detaliat, pe o perioada de 3-5 ani, cu o estimare a investitiilor. Etapizarea si prioritizarea investitiilor in zonele identificate

trebuie sa permita o implementare eficienta si rapida a planului de dezvoltare a zonei

montane`. Alaturi de acest plan din cadrul planului, vor mai trebui si identificate sursele de finantare, posibilitatea incheierii unor parteneriate public-private, dar si atragerea de investitii locale si straine.

Primele investitii

Inainte ca planul cerut de CJ Sibiu sa prinda contur, din aceasta iarna mai precis, la Paltinis va fi data in folosinta una dintre cele mai complexe zone de sporturi de iarna din Romania. Acest complex va fi finalizat in luna decembrie a acestui an si va contine, printre altele, partii cu o lungime totala de peste 2,3 km. Complexul va fi amenajat la intrarea in statiunea Paltinis.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 03 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter