SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFratii Sibiu si Landshut, la Primarie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, si primarul general al orasului Landshut, Hans Ramf, au prezentat ieri, in sala expozitionala a Primariei Sibiu o expozitie itineranta de picatura intitulata TRIPTYCHON - Solidaritate, al carei curator este artistul plastic din Landshut, Helmut Stix.

Expozitia este prezentata de orasul Landshut din Germania, oras infratit cu Sibiul, si cuprinde 36 de picaturi realizate de artisti din orasul german si din orasele infratite cu acesta - Compiegne (Franta), Elgin (Scotia), Ried im Innkreis (Austria), Schio (Italia) si bineinteles Sibiu. Orasul nostru este reprezentat de lucrari ale artistului Andrei Szabo, celelalte tablouri fiind semnate de Paolo Giaretta, Rainer A. Riepl, Helmut Stix, Raymond Viault  Hervio si Ray Marshall.

 Si pe noi, sibienii, ne leaga ceva de tarile in care se afla aceste orase care expun astazi. Cu Franta suntem foarte apropiati prin prisma relatiei cu orasul partener Rennes si regiunea Ille et Vilaine. De Italia ne leaga originea latina, temperamentul asemanator, dar si evenimente culturale ce au avut loc in Sibiu, si chiar in editia de anul acesta a Festivalului International de Te atru va fi prezenta o trupa din Italia. Istoria este cea care a legat Transilvania si Sibiul de Austria, o relatie care se pastreaza si astazi, intre altele prin infratirea cu orasul Klagenfurt. Teatrul National "Radu Stanca"

 ne-a ajutat sa avem contacte directe cu Scotia, participand cu mare succes la binecunoscutul Festival de Teatru din Edinburgh.

Vizita programata din 2012

Ii multumesc domnului primar Hans Ramf pentru aceasta vizita pe care am asteptat-o din 2012 si care s-a concretizat acum, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului la deschiderea expozitiei.

 Primarul Landshutului a vorbit despre legatura stransa dintre cele doua orase si despre felul in care aceste relatii sunt puse in practica prin evenimente concrete.

 Expozitia a fost vernisata cu ocazia unei vizite la Sibiu a delegatiei conduse de primarul orasului Landshut, Hans Ramf, din care au facut parte consilieri locali, dar si membri ai Asociatiei de Prietenie Sibiu-Landshut. Tablourile vor ramane in sala expozitionala a Primariei Sibiu in perioada 14-18 mai si pot fi admirate de sibieni si de turisti.

 Viceprimarii Sibiului, Virgil Popa si Corina Bokor, consilieri locali, directorul Teatrului "Radu Stanca", Constantin Chiriac, Silvia Macrea, directorul Centrului Cindre-lul  Junii Sibiului, directori ai institutiilor subordonate Primariei Sibiu au fost prezenti la evenimentul de ieri.


de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 15 mai 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter