SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFraude de 20 de mil. de euro, iertate de procurori

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Pentru fraude de 20 de milioane de euro a primit neinceperea urmaririi penale - Constantin Racean, cunoscut si ca Dinel Duca, a preluat o metoda simpla de castig prin fraudarea societatilor de leasing.
Falsificarea documentelor, inselaciunea, constituirea unui grup infractional organizat si spalarea de bani nu numai ca sunt tolerate la Sibiu, ci sunt chiar incurajate de organele legii. Constantin Racean, cunoscut si sub numele de Dinel Duca, avand deja o condamnare cu suspendare pentru evaziune fiscala, a preluat o simpla metoda de castig prin fraudarea societatilor de leasing.

Firma detinuta de sotia lui, SC Cami Gold SRL Sibiu, avea o arie vasta de activitate, printre care si aparenta vanzare de utilaje industriale precum concasoare, escavatoare, buldozere ori statii de sortare. Personaje din grupul lui Racean, coordonate direct de acesta, au achizitionat mai multe firme cu " cazier " curat, le-au facut un rulaj fictiv mare, le-au marit cifra de afaceri si au cumparat apoi utilaje inexistente de la Cami Gold, prin obtinerea de finantari tip leasing. Societatile finantatoare erau astfel induse in eroare cu privire la existenta bunurilor achizitionate, fiindu-le prezentat acelasi utilaj dar cu placute de identificare schimbate. Cu aceasta schema, Racean & Co., adica aproximativ 17 persoane si 10 societati comerciale, au inselat opt societati de leasing din Sibiu si din Bucuresti, primind finantari intre 150.000 si 320.000 de euro. in perioada aprilie-octombrie 2007, cu aceleasi utilaje finantate si refinantate de zeci de ori, ei au incheiat peste 50 de contracte de leasing, dand tunuri insumate la aproximativ 20 mil. euro. DOSARUL a ajuns la DIICOT Alba care l-a trimis la DNA, pe motiv ca prejudiciul depaseste un milion de euro. Dar cat timp dosarul a fost in curtea DIICOT, toate bunurile ridicate de politisti in timpul perchezitiilor, in vederea recuperarii prejudiciului, au fost inapoiate de procurori celor anchetati.

Alaturi de 11 masini de lux, de la BMW X5 la Maybach, si patru dumpere, sibienii s-au vazut din nou in posesia si celor peste 30 de kilograme de aur nemarcat pe care l-au cumparat pe banii obtinuti de la societatile de leasing si pe care l-au introdus in tara fara acte. " Au fost sechestrate bunuri si au fost restituite. Ar fi putut fi confiscate doar printr-o hotarare judecatoreasca ", precizeaza procuror Nicolae Florea, din cadrul DIICOT Alba. Fals, deoarece in lege sunt prevazute si alte situatii in care bunurile pot fi indisponibilizate in vederea recuperarii prejudiciului. in cazul nostru, nici nu era incheiata ancheta procurorilor si " baietii " isi luasera deja lucrurile inapoi. Ajuns la DNA, voluminosul dosar in care sibienii erau anchetati pentru inselaciune, fals si uz de fals, evaziune fiscala, contrabanda, spalare de bani si constituire de grup organizat a fost faramitat iar procurorii anticoruptie au decis ca nu este vorba de nicio inselaciune ori frauda. " Pentru o parte din dosar s-a dat solutie iar o alta parte a fost declinat la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu. La noi s-a solutionat pe inselaciune si s-a dat neinceperea urmaririi penale ", declara Liana Boer, procuror sef DNA Alba.

Procurorul a refuzat insa sa raspunda cum este posibil ca furtul a 20 mil. euro sa ramana nepedepsit cand intr-un caz similar cu prejudicii mult mai mici ( 4 mil. euro), DNA Bucuresti i-a trimis in judecata in luna decembrie 2008 pe Sorinel Brinza, Dora Oglinda, Gabriel Mohanu, Catalin Vasile Alaciu si Matei Ionel Filimon. La Parchetul Sibiu, Racean a fost cercetat penal pentru fals, uz de fals si spalare de bani. " DNA a dispus neinceperea urmaririi penale pentru inselaciune, ce puteam face eu? ", spune procurorul Dan Dragomirescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu. Neputandu-se da alta rezolutie, procurorii sibieni au dispus scoaterea de sub urmarire penala spunand ca nu este nicio urma de fals in actele cu care cei anchetati au luat bani de la societatile de leasing. Suntem curiosi cum au ajuns la aceasta concluzie procurorii, din moment ce nu a fost efectuata nicio expertiza contabila. Se pare ca de la inceput s-a dorit faramitarea dosarului pentru ca nimeni sa nu fie tras la raspundere pentru incarcata activitate infractionala. Cu astfel de rezolutii date de cei care ar trebui sa aduca in fata justitiei infractori precum Constantin Racean, nu putem intelege decat ca a face bani prin acest mod este perfect legal la Sibiu si in totalitate aprobat de procurori.

Politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate care au lucrat la strangerea probelor timp de cateva luni se limiteaza in a nu comenta deciziile date de parchete. Reprezentantii unora din societatile de leasing inselate, cu toate ca au depus plangeri penale impotriva lui Racean, nu recunosc ca se confrunta cu un astfel de fenomen. Altii insa vorbesc deschis despre modul in care au fost inselati si despre prejudiciile pe care incearca acum sa le recupereze prin procese civile. Dar firmele vinovate au inceput a fi cesionate si acestia nu prea mai au pe cine da in judecata.

Ajutati de complici din institutiile financiare inselate
Desi finantari atat de mari nu se puteau da decat cu complicitatea angajatilor societatilor de leasing, reprezentantii acestora neaga o astfel de ipoteza. " Pentru un astfel de contract nu isi pune semnatura o singura persoana, este vorba de o intreaga comisie care analizeaza dosarul. Deci nu poate fi vorba de complicitate a reprezentantilor societatii de leasing ", declara Bogdan Movila, reprezentant Piraeus Bank. Şi cei de la Raiffeisen Leasing, trasi de asemenea pe sfoara, infirma teoria. Celelalte sase societati prejudiciate sunt International Leasing, Meridian Leasing, Egnatia Leasing, Del Fin Leasing si Atlassib Leasing.
de Jeanina Vlad


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 10.12.2009 10:47 )
Racean Marius Constantin


  

Anonymous ( 27.12.2009 06:18 )
Lista acuzatilor
In acelasi rechizioriu, procurorii anticoruptie au mai cerut tragerea la raspundere a lui Grigore Baroiu, Valentin Nedelcu si Alexandru Crisan, pentru aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunii de inselaciune si obtinerii directe de beneficii financiare si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, mai sunt acuzati de infractiunea de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave:
-Genica Boerica si Ionita Troaca, reprezentanti ai SC MEDEIRA CONSTRUCT SRL,
-Mihai Anghel, reprezentant al SC UNITED BUNKERERS SRL,
-Sergiu-Dan Codori, reprezentant legal al SC CSD CONSTRUCT SRL,
-Danut Feraru si Ion Raducan, reprezentanti ai SC DATA BASE CONSULTING SRL,
-Gavril Iuhas, reprezentant SC KING STAR TURISM SRL,
-Ioan Chis si Paul-Traian Lapuste, reprezentanti ai SC COMPLET INSTALATII MONTAJ PROIECT SRL Baia Mare,
-Ionela Tale, reprezentant al SC INTER VEST CONSULTING SRL,
-Mihaela Vesfrid, reprezentant legal al SC EMVECO IMPEX SRL,
-Irina Blag, reprezentant legal al SC POSTO CONSTRUCT SRL si SC RADAN TRANSFERR SRL,
-Ionel-Dorel Dragan si Gabriel-Titus Dragan, reprezentanti ai SC QUALITY EXPERT SRL,
-Marian Dragota, reprezentant al SC EMANUELA AGROINDUSTRIAL SRL,
-Vasile-Calin Stana, reprezentant al SC GIADANA TRADING SRL,
-Dan Ionescu, reprezentant al SC PRESIDENT GROUP SRL,
-Ilie Iordan, reprezentant al SC ULTRON SRL Galati.


  

WOW ( 01.01.2010 12:15 )
IDENTIC OPRERATIUNE LA INDIGO: ACTIUNEA SIBIU-SC CAMI GOLD DE CE NU SE COMENTEAZA ACEST CAZ, EI POT SA INSELE ALTII NU! SA SE DESCHIDA CAZUL CAMI GOLD NU AM CITIT NICAIERI CA ADMINISTRATORUL RASPUNDE CA SI CEI MAI SUS MENTIONATI-DACA CEI DE SUS EXISTA IN REALITATE!


  

Anonymous ( 03.01.2010 09:23 )
lasati ma sa pricep cumparau utilajul fimrma mama incasa valoarea lui dar ceilelti trebuia sa platesca ratele deci concret un an au platit si pe urma gata platiile la rate? de ce nu explicatii pas cu pas........au facut cei de la leasig inventarul utilajelor si asa au depistat pacaleala? sincer induceti lume in eroare disimulati adevarul ...incurajatii lumea si le dati ideei cum sa fure.......oamenii nu ar recurge la asemenea acte daca ar sti ca nu pot ajunge la pasul1,2,3, etc


  

Anonymous ( 13.02.2010 11:31 )
CAMI GOLD SRL are 17 firme ele nu sunt prezentate deoarece cei de la DNA la tine spatele toti acesti banii paractic s au facut ca act de razbunare impotriva mafiei LESINGULUI e o reglare de conturi pe acte fictive..........stiu si ei si RAD frecandu se pe burti


  

Anonymous ( 21.04.2010 03:45 )
YOLA GOLD.............CAMY GOLD...........mergem dupa gold=aur......ce fraiere are ff multe lucruri in comun......ha, ha, ha


  

Anonymous ( 26.05.2010 05:22 )
YOLA GOLD 'si a ingropat copilasi"
- Dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007

14.05.2010


  

Anonymous ( 26.05.2010 05:23 )
ART. 237*)

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;

b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;

c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;

d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.

(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

(3) Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putand sa se indrepte impotriva societatii.

(4) In cazul mai multor hotarari judecatoresti de dizolvare, pentru situatiile prevazute la alin. (1), publicitatea se va putea efectua in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, in forma unui tabel cuprinzand: codul unic de inregistrare, denumirea, forma juridica si sediul societatii dizolvate, instanta care a dispus dizolvarea, numarul dosarului, numarul si data hotararii de dizolvare. In aceste cazuri, tarifele de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, se reduc cu 50% .

(5) Orice persoana interesata poate face recurs impotriva hotararii de dizolvare, in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii, in conditiile alin. (3) si (4). Dispozitiile art. 60 alin. (3) si (4) se aplica in mod corespunzator.

(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.

Alineatele (7), (71) şi (8), coroborate cu art. 3 alin. (3)-(5) din O.U.G. nr. 116/2009, prevăd că, n termen de 3 luni de la rămnerea irevocabilă a hotărrii de dizolvare, reprezentanţii societăţii au obligaţia de a solicita numirea unui lichidator, orice altă persoană interesată avnd dreptul de a solicita numirea lichidatorului n următoarele 3 luni. Competenţa de numire a lichidatorului aparţine secţiei comerciale a tribunalului n a cărui circumscripţie şi are sediul comerciantul.

Dacă termenele succesive de 3 luni s-au mplinit fără să se solicite numirea unui lichidator, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va solicita secţiei comerciale a tribunalului radierea societăţii comerciale.

(9) Incheierea (hotararea) de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul.

(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.

*) Modificat conf. prevederilor Art. I, pct. 3 din Legea nr. 302/2005.

Informatii privind societatile comerciale pentru care exista o hotarare judecatoreasca de numire a lichidatorului.


  

Anonymous ( 26.05.2010 05:24 )
dar atentie ultima modificare in 14 mai 2010 dar el nu e in tara......curios...


  

Anonymous ( 26.05.2010 05:27 )
QUALITY EXPERT SRL
Judet :Arad, Localitate :ARAD J2/1159/2005
17719966
- lichidare
- este sub incindenta Legii nr. 85/2006
- sediu expirat
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007 01.03.2010


  

Anonymous ( 26.05.2010 05:32 )
R ACCES SERVICES SRL
Judet :Bihor, Localitate :ORADEA J5/2155/2005
18057760
- functiune
- Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2005
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007

28.10.2005


  

Anonymous ( 11.11.2011 12:35 )
nu este adevarat asa ceva !!!! nu mai tot scoateti vrb k nu e frumos! k dumnezeu ii acolo!!! si ne vede!!! sa fiti voi acuma in momnetul asta in locul lui! sa stai in spatele gratilor si sa stii k copii tai si nevasta ta sunt aksa ! si nu au ce pune pe masa ! si sati pierzi casa !!!! nu e asa de usor cum ganditi voi !!!! RACEAN COSTANIN!!!... are ff multe probleme cu fam! ea murit un copil! si el nu stii k a murit ! k nu are curajul nevastasa sa ii zik !!!! si asa potolitiva ! cu vrb astea !!!! k ii svon obosit!!!! ;)


      

Alte stiri adaugate luni, 12 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter