SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFreelancer – ultima moda in campul muncii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

S-a dovedit. Se pot scoate bani frumosi, din designul de interior dupa comanda, din confectionarea de obiecte de artizanat de sezon, din fel si fel de afaceri " de casa ", unele marunte, altele nu…si, mai nou, din arta fotografica.
Liber-profesionistii au toate avantajele. isi stabilesc singuri contactele, nu decide nimeni in locul lor, isi organizeaza timpul dupa bunul plac si nu se lovesc de nici un fel de restrictie atunci cand sunt provocati sa creeze, sa promoveze si in final sa-si vanda serviciile. Cati tineri nu se lauda in ziua de azi cu performante pe cont propriu? Ba ca, la cerere, construiesc placi de skate-board, ba repara calculatoare si depaneaza televizoare, ba instaleaza softuri ori, ceva mai de actualitate, devin fotografi sau cameramani " de ocazie ". Recompensele in bani nu sunt deloc rusinoase, ba chiar de cele mai multe ori intrec veniturile standard practicate pe piata muncii.
FOTOGRAFIA ramane cea mai avantajoasa metoda de a face un ban cinstit. Fie ca sunt prelucrate pe calculator, redimensionate, inramate, aranjate in album sau postate pe internet spre vanzare, fotografiile asigura " plinul " oricarui buzunar. Ce-i drept, se cer investitii in aparatura. " Nu te poti afisa la un eveniment public cu un aparat minuscul, fara blitz performant si fara lentile de schimb. Mi-am cumparat ceva de la o firma de prestigiu, am primit la oferta doua obiective cadou. Cu el pot sa imi fac treaba linistit. Are stabilizator automat, focuseaza puternic, doar sharfurile sunt reglabile manual. Lumea e multumita de munca mea. Nici n-are cum sa fie altfel atata timp cat imaginea este de calitate. Se intampla sa mai prelucrez cateva si in Photoshop, la cererea clientului. Castigul este proportional cu eforturile mele. E drept, nu castig in fiecare luna la fel, cel putin in post cand nu se fac nunti, rar pica cate ceva " marturiseste un tanar pasionat de arta fotografica. Pe internet au aparut tot mai multe portaluri in care fotografiile personale pot fi vandute. in functie de organizator si conditiile existente pe website-ul de imagini, accesul si afisarea fotografiilor poate fi gratuit sau pe baza unui abonament lunar. De preferat este metoda prin care fotografiile pot fi scoase la vanzare pe website-uri ce nu solicita o taxa de membru. Nu toate fotografiile vor fi acceptate pentru a fi listate spre vanzare. in functie de bursa de imagini la care apelati, veti intalni conditii specifice cu privire la imaginile acceptate spre vanzare si calitatea acestora. Astfel. in unele burse de imagini toate pozele uploadate vor costa initial in jur de 1 dolar american, urmand ca pe masura ce acestea sunt " cumparate" (downloadate) de mai multi cumparatori, pretul acestora sa creasca, deoarece imaginea este mai bine cotata.
iN ALTE LOCURI puteti avea optiunea de a vinde o copie unica a unei fotografii la un singur utilizator. in acest caz, costul imaginii este mult mai ridicat, pe unele website-uri putand sa atinga si cateva sute de dolari sau mai mult, insa nu veti avea posibilitatea de a revinde imaginea in cauza, cedand in exclusivitate drepturile de folosinta ale acesteia. inainte de a va angrena in aceasta activitate, este esential sa intelegeti notiunile privind drepturile de proprietate asupra imaginilor, notiunea de "royalty free" si de cedare/vanzare a acestor drepturi. in multe cazuri veti gasi explicatii cu privire la acestea pe siteurile in cadrul carora veti incerca sa va vindeti fotografiile.
Unde puteti incerca sa vindeti fotografiile.:
https://www.dreamstime.com - comunitate de imagini "royalty free" si fotografii de "stock"
https://www.wish-stock.com - stock imaging
https://www.crestock.com - stock images
https://www.scanstockphoto.com/- ScandinavianStockPhoto
de Liana GANEA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter