SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGFurtuna, vechiul director devenit coordonator

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Directorul coordonator al ITM Sibiu, Remus Furtuna, sustine ca este importanta pastrarea vechii conduceri, chiar daca acest lucru s-a facut intr-o alta formula, pentru asigurarea unei stabilitati.

Rep: Sunteti proaspat reintors la carma ITM Sibiu. Ce planuri marete aveti?
Remus Furtuna: Forma noua in care se realizeaza conducerea institutiei publice, dupa aparitia noii ordonante, determina schimbari in modul de abordare a managementului de institutie. Directorul coordonator se deosebeste de inspectorul sef prin faptul ca nu mai e functionar public, ci o persoana angajata prin contract de management, care are in contract niste indici de performanta si obiective bine stabilite. Acea persoana sta la carma institutiei atata timp cat poate face dovada performantei. La randul lui e firesc sa isi doreasca ca intregul personal sa treaca la actiune pentru a indeplinii obiectivele. Asadar, in fiecare luna vom masura indicatorii de performanta. Avem un target pe care l-am stabilit fiecarui angajat si vom masura acesti indicatori pentru fiecare persoana. Avem un numar minim de controale pe care trebuie sa le realizam. Daca impartim 2500 de controale efectuate, in ultima luna, la numarul de inspectori, iese o medie de aproximativ 15 controale pe luna, dar nu e o obligatie, e o cifra medie.

Rep: Care sunt punctele slabe pe are le are ITM Sibiu ?
RF: Trebuie spus ca in activitatea oricarei institutii sunt si puncte tari si slabe. in ceea ce ne priveste ne dorim o activitate mai buna de deservire a angajatilor si a angajatorilor. Asta inseamna timp scurt de asteptare la ghiseu si o consultanta cat mai cuprinzatoare pentru cei care ne-o cer. in ceea ce priveste controalele, ne dorim o noua dimensiune a acestui domeniu. Vom creste responsabilitatea si exigenta in actul de control, si vrem sa facem un control cat mai cuprinzator si amplu.

Rep: Cum se traduce aceasta exigenta, amenzi mai aspre?
R.F: Exigenta difera, ea se manifesta in raport cu munca fiecarui inspector de munca. El insusi trebuie sa fie satisfacut de munca de control pe care a facut-o. Ne dorim o abordare cat mai complexa. Avem 8-10 inspectori de munca ce efectueaza controale si aproximativ 12-14 inspectori care actioneaza pe partea de securitate in munca. La numarul mare de firme pe care le avem, peste 10.700 active in tot judetul, sigur ca acest numar de inspectori pare insuficient, datorita periodicitatii cu care noi putem ajunge la fiecare firma in control.

Rep: Cum stam cu munca la negru?
R.F: Din fericire Sibiul nu este chiar pe locurile fruntase la acest capitol. Exista sectoare de activitate in care inregistram un numar mai mare, de exemplu constructiile. in acest domeniu am efectuat mai multe controale, chiar in regim de pentru a constat situatiile neconforme cu prevederile legale.

Rep: Celula de criza mai este activa?
R.F: Exista si activeaza, dar trebuie sa va spun ca nu ne formalizam atat de mult incat orice problema apare sa o trimitem la celula de criza. Toti angajatii nostri dau informatii atunci cand le sunt solicitate. Este o initiativa buna, dar pentru eficienta trebuie sa ni se si ceara sprijinul, lucru care se intampla destul de rar.

S-a reintors director
Remus Furtuna s-a intors la conducerea ITM Sibiu, acolo unde a fost pana in anul 2005. Activeaza in cadrul institutiei din 1993, pe cand se numea Inspectoratul de Stat pentru Protectia Muncii si avea competenta doar pe protectia muncii. Pana in 25 mai, anul acesta, a fost director adjunct in cadrul aceleiasi institutii, pe partea de relatii de munca.
de Gabriela Visan


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 29 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 03 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter