SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Gabi Szabo: Sunt convinsa ca vom avea din nou campioni

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

Desi retrasa din sportul de performanta, Gabriela Szabo nu poate sta departe de pista de atletism. Si vrea sa impartaseasca macar o micuta parte din experienta ei cu generatiile care vin din urma.

Reporter: Ce inseamna Arenele de Joaca pentru dumneavoastra?

Gabriela Szabo: Sport pentru viata e o campanie pe care am initiat-o in anul 2006 iar Arenele de Joaca este un eveniment din cadrul campaniei pentru ca aceasta campanie este foarte ampla si are foarte multe evenimente, promovarea sportului in scoli, in centrele de plasament, Arenele de Joaca din parcuri si asa mai departe. Ne-am gandit si la Sibiu pentru ca ne dorim foarte tare ca acesti copii, indiferent din ce parte a Romaniei suntem sa faca cunostinta cu fostele glorii ale sportului romanesc si, de ce nu, ei sa fie urmatorii nostri campioni. Important e ca ei sa faca miscare. Daca unul dintre acesti minunati copii va ajunge sa practice sportul de mare performanta inseamna ca scopul nostru a fost atins. Important e sa inteleaga ca trebuie sa facem miscare pentru noi, pentru viata, pentru tot ce inseamna sedentarismul din ziua de astazi.

Rep.: Cum credeti ca pot fi atrasi copiii spre sport in conditiile in care bazele sportive din tara sunt aproape inexistente?

G. S.: Cred foarte tare in promovare. Nu ne putem intoarce la ce s-a intamplat acum 20 de ani sa spunem ca asa a fost si pe vremea noastra. Ar fi gresit sa gandim ca daca noi am facut sport in asemenea conditii trebuie sa faca si ei. Ei au acces la mult mai multa informatie, au avut ocazia sa calatoreasca in strainatate, sa vada cum arata bazele sportive. Eu nutresc speranta ca nu peste mult timp de acum incolo vom avea baze frumoase dar important este ca autoritatile locale sa se implice mult mai mult si pentru zona aceasta. Dar trebuie rabdare, poporul roman are nevoie de rabdare si de foarte multa perseverenta.

Rep.: Cat de greu e sa ajungi sportiv de performanta?

G. S.: A fi sportiv de performanta nu e deloc usor. Implica foarte multe lucruri. In primul rand trebuie sa iti placa ce faci si sa gasesti antrenorul care iti pune in valoare talentul pe care il mostenesti de la parinti. In al doilea rand e nevoie de perseverenta, de tenacitate, atunci cand ti-e greu sa te ridici si sa mergi mai departe. Iar daca treci peste toate durerile, ca sportul de performanta e si durere, ce poate sa fie mai frumos decat sa fii cel mai bun din lume? Sa urci pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic sa ti se intoneze imnul national, atunci ti se pare ca nimic nu a fost in zadar.

Rep.: Care e cea mai frumoasa amintire a carierei dumneavoastra?

G. S.: Toate au fost frumoase, toate amintirile mele. De cand am inceput sa practic atletismul si pana m-am retras am avut norocul sa castig tot ce se poate, atat concursuri nationale, grand-prix-uri, titluri de campioana mondiala, sa dobor recorduri mondiale, sa castig titlul olimpic. Cred ca pentru orice sportiv care practica sport olimpic, medalia olimpica e incununarea a tot. Medalia olimpica e cea mai stralucitoare medalie pe care eu am castigat-o. Din cele mai vechi timpuri, campionul olimpic, pentru tara din care provine reprezinta un simbol, e un erou, reprezinta ceea ce natiunea de fapt este, puternica. Printr-un campion olimpic vezi lucrurile astea. Inainte de toate, de faima, respectul care o impune medalia olimpica. E ceva ce numai un campion olimpic poate sa spuna. Toate lucrurile acestea le simti in momentul in care te retragi

Rep.: Credeti ca Romania va mai avea un campion olimpic la atletism in urmatorii 20 de ani?

G. S.: A, sunt ferm convinsa. Mai ales atletismul, care e un sport cu foarte multe probe, nu putem spune ca se pune punct pentru ca ne-am retras noi din activitate. La Beijing am avut rezultate la maraton, cred si nutresc speranta ca vom avea campioni la fiecare editie de jocuri olimpice.

de Bogdan BRYLYNSKI


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 15 iunie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter