SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGaleria de Arta Contemporana nu se desfiinteaza! Se reorganizeaza!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Putin peste 12.000 de vizitatori a reusit sa atraga, anul trecut, Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National "Brukenthal". Cifra nu este pe placul conducerii institutiei, in conditiile in care in Palatul Brukenthal au poposit aproape 110.000 de vizitatori, iar in Sala Fresca din Piata Mica - aproape 19.000. in aceste conditii, Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului National "Brukenthal", gandeste o reorganizare a Galeriei de Arta Contemporana, de pe strada Tribunei. Iar aceasta este menita sa creasca numarul amatorilor de arta contemporana si, totodata, sa valorifice piese contemporane, aflate in patrimoniul muzeului.

Dupa noua schema, spatiul expozitional de la parterul cladirii va avea aceeasi utilitate ca si pana acum, fiind deschis expozitiilor de tip instalatie sau celor nonconformiste. in plus, tot pentru expozitii de arta contemporana va fi folosit si depozitul existent in prezent la parterul cladirii. Marile schimbari intervin la etajele superioare: "Proiectul prevede crearea, la etajul I, a unui depozit vizitabil, un concept necunoscut in Romania. Toate piesele care sunt acum in incaperi inchise vor fi etalate pe niste simeze mobile; la intrare va fi un catalog si fiecare poate vedea ce piesa doreste. Mai mult, peste toata aceasta simeza vrem sa facem si un soi de pod rulant, ca sa se poata vedea si de sus, sa se poata circula peste colectie", a precizat Sabin Adrian Luca. De asemenea, directorul Muzeului "Brukenthal" spera sa se gaseasca un alt spatiu pentru Revista Transilvania, iar in birourile astfel eliberate sa se organizeze depozite vizitabile, care sa aduca in prim-plan donatiile de arta contemporana primite de institutie.

Aceasta reorganizare ar permite valorificarea a mii de piese de arta contemporana, necunoscute publicului larg: "noi ne chinuim cu piesele din colectia de arta europeana, sa le restauram, sa le expunem, arta romaneasca in sfarsit am reusit sa ii facem depozit, expozitie, iar arta contemporana o lasam cu soriceii, prafuita pe undeva, fapt care nu imi convine ca manager". in acest context, Sabin Adrian Luca a dat exemplul unei donatii consistente pri- mite de la Teodor Hrib, artist considerat a fi unul dintre cei mai mari gravori romani in viata, si a subliniat si necesitatea inventarierii patrimoniului de arta contemporana al muzeului.

Finantarea necesara pentru reorganizarea Galeriei de Arta Contemporana va fi acordata de Ministerul Culturii, iar daca banii vor fi insuficieti, Muzeul National "Brukenthal" va suporta necesarul din resurse proprii.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 09 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 17 noiembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter