SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGhid privind aplicarea sistemului TVA la incasare

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

in vederea asigurarii unui cadru fiscal propice redresarii intreprinderilor mici si mijlocii aflate in situatii dificile datorate crizei actuale si lipsei de lichiditati, pentru cresterea vitezei de circulatie a banilor in economie si colectarea mai eficienta a TVA, prin Ordonanta Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal au fost introduse prevederi privind implementarea unui sistem de plata a TVA, la incasarea facturilor, cu intrare in vigoare la data de 1 ianuarie 2013.

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor Ministerul Finantelor Publice a elaborat Ghidul privind aplicarea sistemului TVA la incasare. Ghidul reuneste intr-un singur document toate prevederile legale din Codul Fiscal, din Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal precum si din normele procedurale, necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare. Ghidul este un instrument util oferit contribuabililor intrucat este structurat astfel incat sa ofere, pe langa selectia si gruparea coerenta a prevederilor referitoare doar la TVA la incasare existente in Codul Fiscal si in normele metodologice, si explicatii, comentarii, exemplificari, in situatia in care intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari intre diferite articole din cod si din norme.

Avand in vedere caracterul de noutate al acestor prevederi, in toate judetele tarii, in zilele de 27 noiembrie, respectiv 4 decembrie 2012, vor fi organizate actiuni de instruire a contribuabililor cu privire la modul de aplicare a TVA la incasare.

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu va organiza instruiri cu privire la modul de aplicare TVA la incasare la sediul din municipiul Sibiu, precum si la sediile administratiilor finantelor publice teritoriale, respectiv Medias, Avrig, Agnita si Saliste.

Persoanele vizate pentru participarea la aceste instruiri sunt toti contribuabilii din judetul Sibiu interesati de aplicarea sistemului TVA la incasare.

Accesul contribuabililor va fi gratuit.

Participarea la aceste instruiri organizate de Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu se va realiza pe baza inscrierii contribuabililor interesati la adresa de e-mail ilie.racoti@amfinante.ro. Pentru inscriere sunt necesare urmatoarele date de identificare: nume, societate, asociatie, telefon, e-mail, fax etc. Totodata, avem rugamintea ca agentii economici sa fie reprezentati la aceste instruiri de o singura persoana, astfel incat sa participe cat mai multi agenti economici interesati din judetul Sibiu. Termenele-limita pentru inscriere la instruirile organizate la sediul Fiscului din Sibiu, sunt 23 noiembrie 2012, respectiv 30 noiembrie 2012.

Informatiile cu privire la instruirile organizate la sediile Administratiilor Finantelor Publice Medias, Agnita, Avrig si Saliste vor fi comunicate contribuabililor interesati de catre Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu printr-un comunicat de presa ulterior.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter