SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGoran Bregovic: "Manelele sunt cea mai buna muzica tiganeasca noua"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Dupa patru ani de la primul sau concert la Sibiu, Goran Bregovic a revenit aseara in Piata Mare. in 2007, zeci de mii de sibieni s-au bucurat de muzica lui gratis, in 2011 cine a vrut sa fie in fata scenei a cumparat bilet. inainte sa cante, interpretul s-a intalnit cu presa, asa ca, pret de o juma­tate de ora, si Goran Bregovic, si Dan Chisu, pentru care Bregovic a semnat coloana filmului "Ursul", si Tudor Giur­giu, directorul Festivalului Inter­national de Film Transil­vania, au vorbit despre muzica, film si despre legatura dintre arte.

"Sunt fericit sa fiu aici, la Sibiu. Am multa muzica noua si sper sa va placa", a declarat Bregovic si a continuat explicand ca multe melodii sunt de pe noul sau album care va fi lansat in luna noiembrie si care se vrea a fi "un manifest al talentului romilor".

Bregovic a mai spus ca muzica tiganeasca s-a schimbat in ultimii ani, din cauza interferentelor cu mediul urban, si ca din toata muzica tiganeasca noua apreciaza cel mai mult ma­nelele. "Manelele reprezinta, probabil, cea mai buna mu­zica noua tiganeasca. Cel putin mie imi plac cel mai mult manelele, din toata muzica tiganeasca de acum, din Bulgaria, Serbia s.a.m.d." Nici de colaborarea cu Florin Salam nu a uitat intepretul care a marturisit ca prima intalnire cu manelistul a fost o revelatie: "L-am ascultat prima oara si mi-am spus ca e o interpretare de exceptie. E un povestitor".

Poze de la Concertul lui Goran  Bre­govic

Concertul sustinut de Bre­govic si Wedding & Funeral Orchestra la Sibiu a fost programat aseara, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, fiind urmat de proiectia filmului "Ursul", semnat de Dan Chisu. Cola­borarea dintre cei doi are vreo 15 ani vechime, dar este pentru prima oara cand lucreaza impreuna la un film: "De vreo zece ani vorbim de filme si nu credeam sa se mai intample. Dar s-a in­tamplat. Muzica schimba radical filmul, iar regizorul isi vede filmul gata abia cand are muzica. Trebuie sa simti filmul ca sa poti face muzica potrivita", a adaugat Bregovic.

Desi filmul "Ursul" nu s-a bucurat de cele mai bune aprecieri din partea criticii de specialitate, Dan Chisu s-a declarat multumit de reactiile publicului larg. "La Cluj, filmul a fost proiectat in piata, in prezenta a 1300 de persoane care s-au conectat perfect la film. Mai mult de jumatate din­tre mesajele primite pe inter­net au fost pozitive. La Sibiu, vom avea record de public", a spus Dan Chisu, ieri, mi­zand pe faptul ca cei 3000 de spectatori care au platit sa-l va­da pe Goran Bregovic vor asista si la proiectia "Ursul".

de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 17 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter