SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGradinita Mitropoliei: educatie cu rugaciuni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Printre cele 38 de gradinite care functioneaza in Sibiu se numara si singura gradinita ortodoxa din judet, numita `Sf. Vasile cel Mare`, care apartine Mitropoliei Ardealului. Orele de educatie religioasa si pozitionarea in zona centrala sunt principalele motive pentru care parintii o prefera in detrimentul altor gradinite.

Numarul ridicat de cereri pentru inscriere la gradinita, a determinat directorul sa sporeasca numarul grupelor in fiecare an, iar daca in 2009 cand a fost inaugurata existau doua grupe, in 2011 anul a fost inceput cu sase grupe.

`Am primit spatiul acesta prin decizie de retrocedare si pentru ca inainte aici functiona o cresa, au inceput sa vina parintii la noi si ne roage sa nu desfiintam cresa sau sa facem o gradinita in locul ei, caci in zona centrala nu sunt gradinite si ar fi nevoie de una. Mitropolitul Laurentiu a fost de acord si au inceput amenajarile, iar cinci luni mai tarziu au intrat pe poarta primii copii`, spune Sorin Joanta, directorul gradinitei si consilier al mitropolitului, pe sectorul de invatamant.

Situata pe strada Dealului, nr. 13, gradinita cu regim privat are sali de clasa, sala pentru serbari, bai in functie de varsta copiilor, cabinet medical, doua sali de masa si spalatorie proprie. La gradinita sunt acceptati copiii care au intre 3-6 ani, iar limbile de predare sunt limba romana si limba germana. Programul prelungit este de la 7:00-17:00 si scurt de la 9:00-12:00, iar parintii nu platesc taxe, doar o contributie lunara pentru consumabile.Singura gradinita cu program de educatie religoasaIn fiecare sala de clasa se gaseste cate o icoana `cadou din partea IPS Laurentiu`, iar copiii stiu cine sunt pruncul Iisus si mama sa, Maria. Pe langa activitatile care se desfasoara in mod normal intr-o gradinita, la `Sf. Vasile cel Mare` copiii fac si educatie religioasa, acesta fiind unul dintre motivele pentru care parintii prefera sa-i inscrie aici.

`Totul se face conform programei scolare avizate de minister si in acelasi timp avem un parteneriat strans cu Inspectoratul Scolar. Insa ceea ce mai facem noi in plus, fata de alte gradinite, este faptul ca acordam o mai mare importanta educatiei religoase. Avem program de educatie religoasa, adica vin doi preoti in fiecare saptamana si fac educatie religioasa practica. In cadrul orelor micutii invata ca trebuie spusa o rugaciune inainte de masa, invata sa isi faca cruce, isi insusesc cunostinte de baza prin metode specifice varstei, cu jocuri si planse pe care sunt ilustrate anumite invataminte sau parabole` povesteste Sorin Joanta.

La `Sf. Vasile cel Mare` invata aproximativ o suta de copii, cate 17-18 in fiecare grupa. Oricine isi poate inscrie copilul aici, `nu este o gradinita pentruu copiii preotilor`, dupa cum spune directorul.

`Avem invatatori, preoti, muncitori, judecatori, oameni din toate mediile si categoriile sociale care isi aduc micutii la noi si nu pentru ca avem noi apartura de ultima generatie, pentru ca nu avem nici o dotare speciala, ci pentru ca avem o programa care-i multumeste, personal specializat si copilasii lor sunt bine educati si ingrijiti la noi` mai adauga domnul Joanta.In viitor mai multe dotari in curtea interioara si poate o scoala a Mitropoliei la SibiuDirectorul spune ca dupa ce anul trecut au renovat fatada, pentru 2012 si-au propus sa extinda locul de joaca din curtea interioara si de asemenea, la Mitropolie se discuta despre un proiect de deschidere a unei scoli ortodoxe.

`Ne-am gandit la un proiect, pe care il avem deocamdata pe hartie, pentru deschiderea unei scoli. Dar mai sunt multe de discutat si luat in considerare, insa avem in vedere un astfel de proiect pentru viitorul apropiat` mai povesteste directorul gradinitei de pe strada Dealului.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter