SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGrigore Lese: Nu pot opri timpul. Horind, incerc doar sa-l amagesc

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe firul muzicii

 In prima zi, muzicanti mai in etate au povestit despre anii tineretii lor, despre hora satului - astazi disparuta, despre nuntile de odinioara, apoi au tinut sa rememoreze celor prezenti cantece batranesti invatate acasa, de la parinti, cantece-panaceu, care astazi alina dorul dupa anii tineretii si dorul dupa cei "plecati".  Pe scena s-au perindat multe formatii dedicate acestui gen muzical (Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea-Alba, Fanfara din Forasti-Suceava, Taraful din Babiciu-Olt, Dantausii si fluierasul de pe Valea Idicelului-Mures), Taraful din Ianca-Olt) Nea Titi Burcea, lautarul din Baduleasa-Teleorman). Toti au demonstrat ca muzica traditionala este un giuvaer de mare pret pentru comunitatile rurale Roman esti si nu numai. Duminica, soarele a reaparut pe cer la concertul sustinut de muzicianul Grigore Lese. Acesta a interpretat mai multe cantece vechi, a dat tonul la ritmul de dans, dar si la povestile fara pereche pe care acest interpret la disemineaza in fiecare colt din tara unde este invitat sa concerteze.

Parca si perechile de dansatori -de pe scena de la lac- au avut o coregrafie mult mai apropiata de traditie, de autenticitate."Eu nu am cum sa opresc timpul. Horind, incerc doar sa-l amagesc. Uit in fiecare zi ca trece vremea pentru ca pe dinauntru nu imbatranesc", spunea Lese, amintindu-ne si de semnificatiile lunii august.

Remember

Festivalul Tarafuri si Fanfare a fost initiat de Marius Tuca, in anul 2007, in spiritul "Recursului la Romania". Evenimentul cultural s-a transformat, in timp, intr-o veritabila "miscare de rezistenta". Dupa debutul de la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", festivalul a poposit pe ulitele Muzeului in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, apoi cateva editii la Suceava, Craiova, Tg.

Jiu , pentru a reveni, intr-o noua calatorie, tot la Muzeul Astra din Sibiu, in frumosul "sat din Dumbrava".

de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 august 2015

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 07 iulie 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 07:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 07 07 2019 11:12 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter