SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGGrigore Popescu, directorul Finantelor, despre Dosarul Apostu: "nu stiu de vreo returnare de TVA"

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Directorul executiv al Finantelor sibiene, Grigore Popescu, a declarat ca, in calitate de martor in dosarul Apostu, a fost intrebat de procurorii DNA doar de un control `care ar fi trebuit efectuat mai repede` si de `un act incriminatoriu`. In comunicatele emise de DNA, procurorii anticoruptie aminteau si de un santaj incercat de prim-procurorul Florin Apostu la unul din functionarii Administratiei Financiare.

`A existat o influenta pentru a se face un control mai repede la o anumita firma. Ceea ce nu merge la noi. Nu exista asa ceva. A mai fost vorba de un act incriminatoriu, dar s-a dovedit ca nu a fost vorba de asa ceva`, a declarat Popescu, in legatura cu citarea sa ca martor in dosarul in care este judecat Florin Apostu.

Grigore Popescu sustine ca nici nu stie si nici nu i s-a comunicat ceva din partea procurorilor in legatura cu un santaj asupra unui subordonat.

Pe de alta parte, intr-un comunicat din octombrie 2010 emis de DNA, procurorii arata ca `la data de 5 octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor i-a solicitat unei persoane, administrator al firmei care detinea leasing-ul autoturismului folosit de inculpat (Cristian Bicher, administrator al Intermedia – n.r.), sa intervina pe langa un functionar public cu atributii de decizie si control din cadrul Administratiei Finantelor Publice (A.F.P.) Sibiu, in favoarea unei persoane fizice autorizate din Sibiu, astfel incat aceasta sa primeasca de la A.F.P. Sibiu o suma de bani reprezentand TVA corelativa activitatii comerciale desfasurate de acesta. In contraprestatie, Apostu Florin Nicusor i-a trimis functionarului public, prin intermediul administratorului respectiv, o plangere care ar fi putut constitui act de sesizare pentru un dosar penal pe numele functionarului, plangere pe care procurorul sef nu o inregistrase in evidentele penale`, se arata in comunicatul amintit.

Proces la Constanta

In dosarul aflat pe rol la Curtea de Apel Constanta, in care alaturi de Florin Apostu, mai sunt inculpati ofiterul SRI, Tiberiu Popescu, magnatul sibian Ilie Carabulea si alte trei persoane, procurorii au citat nu mai putin de 19 martori. Printre martorii citati se numara Cosmin Toma Mihu, unul din principalii colaboratori in afaceri ai lui Carabulea, Corina Drasoveanu, presedinta Judecatoriei sibiene, dar si Grigore Popescu, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice. Totodata, din `suita` de martori mai fac parte si majoritatea procurorilor din cadrul Procuraturii de pe langa Judecatoria Sibiu.

de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 18 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter