SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Gunoaiele, in pericol de... evacuare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Echipa care pune Romania la treaba in septembrie in ziua care "sperie" gunoaiele a dat startul cartarii pentru proiectul "Let's Do It, Romania!", editia 2011. Prin aceasta actiune, care se desfasoara pana in 4 septembrie, vor fi identificate mormanele de deseuri din arealele naturale, coordonatele acestora fiind stabilite cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind apoi incarcate intr-un soft special. Pe baza cartarilor va fi astfel realizata H arta Deseurilor, care reprezinta instrumentul-cheie privind organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Pe langa aceasta, Harta Deseurilor va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din Romania, util pentru autoritati si organizatori.

Echipa organizatoare a actiunii ii asteapta pe toti cei care doresc sa participe in calitate de voluntari, sa viziteze pagina www.letsdoitromania.ro. Aici voluntarii se pot inscrie pentru cartare, dupa ce isi creeaza un cont. Odata logati, utilizatorii au acces la harta Romaniei, care este impartita in zone de cartare, de aici putandu-si alege zone de cartare din judetele preferate, pe care si le pot aloca prin aplicatia web specifica. Cel de-al treilea pas il reprezinta primirea, de catre voluntari, a unui pachet de cartare, care contine: harti ale zonei (in detaliu si in context), detalii despre localizare, puncte de reper, elemente naturale si de infrastructura care strabat zona (rauri, lacuri, paduri, drumuri, localitati apropiate), manualul de cartare (in care sunt mentionate instructiuni detaliate legate de desfasurarea si abordarea cartarii). Pe baza informatiilor cuprinse in pachetul de cartare, voluntarii identifica in teren, cu ajutorul GPS-ului, mormanele de gunoaie din zonele alese, dupa care vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie. Ei vor specifica ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in accesarea sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul.

Actiunea de cartare face mai eficienta curatenia generala programata pentru 24 septembrie, sub sloganul (care este si titlul proiectului) "Let's Do It, Romania!" Sunt asteptati sa participe toti cei care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, informatii complete despre toate etapele actiunii putand fi accesate pe www.letsdoitromania.ro, https://www.blog.letsdoitromania.ro, pe Twitter la https://www.twitter.com/letsdoitro sau pe Facebook la https://www.facebook.com/LetsDoItRO.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 25 iulie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter